Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

112 бригада Територіальної оборони Збройних сил України отримала бойовий прапор (+фото)

29 серпня 2022 року, 19:44

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Володимир Зеленський підписав Грамоту про вручення 112 бригаді Територіальної оборони Збройних сил України бойового прапора.

«Вручити бойовий прапор 112 бригаді Територіальної оборони, як символ  честі, доблесті та слави, як заклик до кожного військовослужбовця Збройних сил України віддано служити українському народові, мужньо, вміло і непохитно боронити Українську Державу», – йдеться у грамоті, підписаній главою держави.

Президент України доручив Головнокомандувачу Збройних сил України генералу Валерію Залужному вручити прапор 112-й бригаді Територіально оборони. З рук генерала Валерія Залужного бойовий прапор прийняв командир бригади полковник Олександр Павлій.

У своїй промові генерал Валерій Залужний зазначив: «Це не лише вручення символу військової доблесті і слави, це і вручення майбутньої історії кожної військової частини. Саме з цим прапором ви будете приймати на службу і проводжати своїх побратимів. І проводжати їх до небесного полку — також з цим прапором. Оберігайте його як рідну матір, оберігайте його, як рідну Батьківщину і ми маємо обов’язково перемогти».

У врученні бойового прапора також взяли участь командувач Сил Територіальної оборони генерал-майор Ігор Танцюра та начальник штабу – заступник командувача Сил Територіальної оборони бригадний генерал Сергій Собко.

Під час вручення було зазначено, що 112 бригада брала активну участь в обороні Києва від російських окупантів, воїни бригади вели кровопролитні бої на Броварському і Гостомельському напрямках, у Бучі, Ірпені, Мощуні та Чорнобилі. Підрозділи 112-ї бригади Територіальної оборони у ці хвилини б’ють російських окупантів і тримають фронт на сході України.

«Вручення бойових прапорів – це визнання заслуг військових частин Сил територіальної оборони. Бойовий прапор – це символ честі, доблесті і мужності, що зобов’язує кожного військовослужбовця віддано служити українському народові та непохитно боронити нашу державу», – зазначив командувач Сил Територіальної оборони генерал-майор Ігор Танцюра.

Освятив прапор військовий капелан Православної Церкви України протоієрей Сергій Дмитрієв.

Підкреслимо, що вперше в історії Збройних сил України відбулося вручення бойових прапорів бригадам Територіальної оборони Збройних сил України.

Окрім 112-ї бригади Територіальної оборони бойові прапори також отримали бригади Територіально оборони, які відзначилися в боях з російськими окупантами. Серед них: 109 Донецька бригада, 111 Луганська бригада, 114 бригада Київської області, 117 Сумська бригада, 119 Чернігівська бригада та 127 Харківська бригада.

Також Командувач Сил Територіальної оборони нагородив командира 112 бригади Територіальної оборони полковника Олександра Павлій нагрудним знаком «Щит Сил Територіальної оборони ЗСУ».

«Я хотів би подякувати, перш за все, всьому особовому складу 112 бригади. Особовий склад дійсно заслужив цей бойовий прапор. Це ще раз підкреслює, що наші зусилля не марні, ми стоїмо на обороні нашої держави. Переповнюють емоції, радість і гордість за цей підрозділ, що маю честь його очолювати. Разом до перемоги!», — зазначив командир 112 бригади Територіальної оборони Збройних сил України полковник Олександр Павлій.

Нагадаємо, що 112 Окрема бригада Територіальної оборони Збройних сил України була розгорнута у Києві у перші дні повномасштабної російської агресії і одразу приступила до виконання бойових завдань, демонструючи сміливість та безкомпромісність добровольців – мужніх і жертовних чоловіків і жінок – киян.

За лічені години 112 бригада розгорнулась із кількох сотень військовослужбовців та добровольців у багатотисячну бригаду Збройних сил України.

Бійці 112 бригади Територіальної оборони Збройних сил України уславилися у боях і здобули перемогу у битві за Київ у лютому-квітні 2022 року. Нині підрозділи 112 бригади Територіальної оборони б’ють російських окупантів та тримають фронт на сході України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]