Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

14 червня в столиці розпочнеться вакцинація державних службовців від COVID-19 – Микола Поворозник

10 червня 2021 року, 14:08

Згідно з рішенням Оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я з вакцинокерованих інфекцій, що ухвалено 7 травня 2021 року, в Україні розпочинається вакцинація державних службовців від COVID-19.

Зокрема, йдеться про співробітників законодавчих, виконавчих та судових органів влади центрального, регіонального та місцевого рівнів та органів місцевого самоврядування. У столиці їх щеплюватимуть мобільні бригади вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, починаючи з 14 червня.

«Усього с початку вакцинації в столиці вже щеплено 177 396 осіб. Серед них: медичні працівники, освітяни, соціальні працівники, рятувальники, паралімпійці та маломобільні громадяни та люди старші 65 років. З них дві дози отримали 20 759 осіб», – розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, щоб забезпечити процес вакцинації, згідно з вимогами дорожньої карти МОЗ, у м. Києві працюють 97 пунктів вакцинації та 25 мобільних бригад.

Крім того, з 29 травня на території Міжнародного виставкового центру запрацював Центр вакцинації, у якому вихідними щеплюють зареєстрованих у додатку «Дія». За 4 вихідних у Центрі вакциновано понад 8 500 осіб.

Микола Поворозник нагадав, що від учора в Києві відкрили попередній запис на масову вакцинацію до Міжнародного виставкового центру через сервіс Helsi.me.

Щоб записатися на щеплення проти COVID-19, потрібно зайти за на сайт helsi.me та вибрати день та час. Підтвердження запису буде надіслане у SMS-повідомленні, яке потрібно показати при вході до центру вакцинації разом із паспортом та попередньо зареєстрованою заявкою на щеплення у додатку «Дія».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]