Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

1,4 млрд грн буде спрямовано на забезпечення невідкладних соціальних потреб у Києві – Микола Поворозник

26 березня 2020 року, 18:31

У зв’язку із встановленням режиму надзвичайної ситуації в Києві 1,4 млрд грн буде спрямовано на стабілізацію економічного становища та забезпечення невідкладних соціальних потреб. Із цією метою здійснено перерозподіл бюджетних коштів між видами робіт та об’єктами, внесених до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2020 рік. Відповідне рішення ухвалено сьогодні депутатами Київради. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

 «У зв’язку із очікуваним скороченням надходжень податків до місцевого бюджету через запроваджені податкові пільги для підприємців та з метою компенсації можливих витрат бюджету через надзвичайну ситуацію в столиці виникла необхідність у зменшенні обсягів фінансування капітальних видатків по об’єктах будівництва, реконструкції та капітального ремонту. Таким чином, фінансування об’єктів приведено до необхідних обсягів, які є реальними до виконання в сьогоднішній ситуації», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, наразі актуальною є максимальна концентрація бюджетних коштів, тому до покращення ситуації фінансуватиметься завершення об’єктів з високим ступенем готовності.

«Разом із тим, обсяги видатків, передбачені райдержадміністраціям столиці, лишаються незмінними. Капітальні ремонти житлового фонду, ліфтового обладнання, закладів освіти, спортивної інфраструктури та інженерних мереж фінансуватимуться без змін і в межах раніше передбачених асигнувань. Після покращення епідеміологічної ситуації в Києві, ми повернемось по перспективного проектування об’єктів міської інфраструктури», – зазначив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]