Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

18 травня в Києві святкуватимуть Міжнародний день музеїв

17 травня 2021 року, 17:10

18 травня в Києві відбудеться серія заходів, присвячених відзначенню Міжнародного дня музеїв. Це свято започатковане ще у 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв – повідомив Департамент культури КМДА.

Так, із нагоди свята Національний музей «Київська картинна галерея» протягом дня проводитиме екскурсії. Тут також відбудеться інтерактивна гра та лекція «Країни. Музеї. Колекції». Детальніше – за посиланням: https://knag.museum/. 

Мистецький центр «Шоколадний будинок» – філія Національного музею «Київська картинна галерея» підготував для відвідувачів тематичні фотозони, екскурсії, а також частування гарячим шоколадом. Участь за попередньою реєстрацією. Телефон для реєстрації та довідок: (044) 253-05-21. Детальніше: cutt.ly/jbBh9AA.

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків запланував святкову тематичну програму, де на відвідувачів чекатимуть такі проєкти: «Спокуси Ієроніма Босха ІІ. Дослідження та реставрація»; Французька весна у співпраці в Французьким інститутом в Україні; Новруз у Музеї Ханенків; Slow Art Day 2021 у музейному дворику. Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Детальніше: cutt.ly/GbBh4YX.

Музей історії міста Києва презентує квест на Липках «Місце, де народжувались ідеї» та квести з експозиції «Таємниці музейних експонатів», а також квест на вулиці «Історії академічного кварталу». Бронювання участі в командах квестів за тел.: (044) 520 28 25. Детальніше: cutt.ly/PbBh5Hw.

Київський літературно-меморіальний будинок-музей М. Заньковецької – відділ Музею театрального, музичного та кіномистецтва України проведуть захід у межах відкриття виставки «Очима в сучасний театр». Детальніше: cutt.ly/KbBjqGG.

Музей книги і друкарства України організують цикл заходів «Майбутнє музеїв: перевинайдення та переосмислення» (виставки, кураторські екскурсії, майстер класи, презентація книги, театралізована екскурсія «Поділ у творах художньої літератури»). Детальніше: cutt.ly/abBjtPc.

Нагадуємо, про правила відвідування музею під час адаптивного карантину:

  1. Візит до музею можливий лише з одягненою захисною маскою;
  2. Перед входом адміністратор зобов’язаний провести температурний скринінг. Якщо температура відвідувача перевищує 37,2, музей змушений відмовити у відвідуванні;
  3. Важливо користування санітайзерами для рук.
  4. Необхідно дотримуватися дистанції у 1,5 м;
  5. В експозиції музею можливе перебування з розрахунку один відвідувач на 4  кв. м.

Необхідно зачекати своєї черги, якщо в музеї перебуває багато відвідувачів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]