Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

19 тисяч маленьких киян вже зараховано до перших класів

11 червня 2020 року, 11:31

Прийом документів до перших класів розпочали всі заклади загальної середньої освіти Києва з дотриманням належних санітарно-гігієнічних та протиепідемічних умов прийому документів. Про це заявив виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Цьогоріч пандемія внесла свої корективи у роботу освітніх закладів, але місто має бути готовим до нового навчального року, як у садочках, так і школах. Ми розпочали прийом документів до перших класів Нової української школи і на сьогодні маємо вже близько 19 тисяч поданих заяв. Загалом, за прогнозами, приблизна кількість дітей, які вперше підуть до київських  шкіл, – 31,7 тис. учнів», – зазначив Валентин Мондриївський.

Для майбутніх першокласників вже закуплено та доставлено до шкіл:

  • понад 11 тис. одномісних парт у Голосіївському, Дарницькому, Печерському, Солом’янському та Шевченківському районах (при цьому, в Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах партами та меблями вже укомплектовані всі перші класи);
  • 53 смарт дошки у комплекті з ноутбуками у Печерському районі, 131 мультимедійний комплекс у Дніпровському та 57 мультимедійних комплексів у Святошинському районах, 88 мультимедійних інтерактивних панелей у Шевченківському районі.

До 1 вересня 2020 року за кошти міського бюджету заплановано відремонтувати 437 кабінетів для 1-х класів.

Також Валентин Мондриївський додав, що з першим літнім місяцем розпочато автоматичну розсилку запрошень дітям до закладів дошкільної освіти на 2020-2021 навчальний рік. У перший день розіслано 19 тисяч запрошень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]