Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві на 13-ти насосних станціях відмовились від знезараження води хлором та знайшли більш сучасну альтернативу – Петро Пантелеєв (+фото)

11 червня 2020 року, 13:59

Київ має намір повністю відмовитись від рідкого хлору в процесі знезараження питної води та перейти на європейські технології очищення. На сьогодні в Києві, на 13 з 14 діючих артезіанських насосних станціях, «Київводоканал» впровадив технології знезараження питної води гіпохлоритом натрію. Про це сьогодні під час інспекції водопровідної насосної станції «Мінська» повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Також цього року на Дніпровській водопровідній станції, що постачає воду для майже 30% киян, цього року збудують цех знезараження діоксидом хлору – прогресивний метод знезараження, який широко використовується в Європі.

«Ми сьогодні відвідали станцію «Мінська», яка забезпечує водопостачання близько 50 тисяч споживачів Києва. Це один із 13-ти об’єктів, де провели реконструкцію. У результаті знезараження води здійснюється гіпохлоритом натрію замість небезпечного рідкого хлору. Використання гіпохлориту для знезараження води значно покращує її запах, присмак, колір тощо», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що місто має намір за кілька років повністю відмовитись від рідкого хлору.

«Усі артезіанські насосні станції знаходяться в міській забудові. Відмова від рідкого хлору обладнання підвищить безпечність та екологічність процесу знезараження води. Адже транспортування та зберігання хлору – це колосальні ризики та потенційна екологічна загроза», – сказав заступник голови КМДА.

За його словами, на Дніпровській водопровідній станції впроваджують технологію діоксиду хлору. Наразі триває будівництво відповідного цеху знезараження, введення в роботу якого планують уже цього року.

На сьогодні водопостачання міста здійснюється за допомогою роботи Деснянської водопровідної станції, що забезпечує водопостачання 60% споживачів столиці, Дніпровської водопровідна станції (30% споживачів), насосних водопровідних станцій (близько 10% споживачів міста).

Інспекція водопровідної насосної станції «Мінська»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]