Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

26 листопада у Києві відбудеться інформаційно-просвітницька акція «Від миру в родині – до миру в Україні. Зупинимо насильство стосовно жінок»

23 листопада 2018 року, 16:52

26 листопада о 16:00 у Києві у рамках щорічної акції «16 днів проти ґендерного насильства» відбудеться інформаційно-просвітницька акція «Від миру в родині – до миру в Україні. Зупинимо насильство стосовно жінок». Організаторами акції є Київська міська державна адміністрація, Служба у справах дітей та сім’ї, Київський міський центр сім’ї «Родинний дім», ГО «Київська Школа Рівних Можливостей» та представники громадських об’єднань.

Як повідомляють організатори, метою акції є привернення уваги громадськості до проблем насильства за ознакою статі, над жінками та дітьми. Учні загальноосвітніх шкіл м. Києва презентують свої творчі надбання із питань протидії насильству за ознаками статі.

У заході візьмуть участь представники та представниці влади і громади, активісти громадських організацій, батьки, вчителі, молодь навчальних закладів столиці.

Під час заходу буде презентована вистава Ґендерного інтерактивного театру, яка візуалізує прагнення дітей до усунення або попередження насильства за ознакою статі.

У рамках акції відбудеться брифінг за участю експертів у сфері протидії насильству з державних структур та громадських організацій.

До виступів на брифінгу запрошені:

  • Наталія Федорович – заступник Міністра соціальної політики України;
  • Микола Кулеба – Уповноважений Президента України з прав дитини;
  • Катерина Левченко – Урядовий уповноважений з питань ґендерної політики Кабінету Міністрів України;
  • Ганна Старостенко – Голова постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту; депутат Київради;
  • Валерій Танцюра – начальник Служби у справах дітей та сім’ї КМДА;
  • Галина Козлова – директор Київського міського центру сім’ї «Родинний дім»;
  • представники і представниці міжнародних та національних громадських організацій, депутати Київради.

Місце проведення: м. Київ, вул. Хрещатик, 36, 2-й поверх, Колонна зала.

Додаткова інформація: Тетяна Гуденко, 098-652-12-15, 422-10-69.

Зазначимо, що вже 18 років поспіль, щороку із 25 листопада до 10 грудня Україна підтримує всесвітню кампанію «16 днів проти ґендерного насильства». Ця ініціатива об’єднує державні структури, представників громадських організацій і приватного сектору в спільній роботі над поширенням обізнаності про проблему насильства в сім’ї й насильства щодо жінок та подолання цих явищ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]