Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створять ще один Денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства

11 квітня 2024 року, 16:59

У столиці створять ще один Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Рішення про відповідне фінансування сьогодні, 11 квітня, підтримали депутати Київради. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

«Щомісяця фахівці гарячої лінії «Телефон довіри» отримують 1300–1400 дзвінків. Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги надають кілька сотень консультацій. І число звернень росте. Містяни починають звертатись за підтримкою. Разом із тим, є питання територіальної доступності допомоги. Зараз психологи, юристи та соціальні працівники приймають у двох закладах – у Шевченківському та Дніпровському районах. Третій Центр буде в Голосіївському районі на вул. Михайла Стельмаха, 6-А. Він стане ще однією ланкою в чітко вибудованій системі виходу з кола насильства», – зазначила Марина Хонда.

Профінансують створення Денного центру в межах міської цільової програми «Запобігання та протидія домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі на 2022–2024 роки».

Заклад увійде як структурний підрозділ до Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству. Користувачі зможуть отримувати індивідуальні та групові консультації психологів, юристів, соціальних працівників очно або онлайн.

Наразі отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу можна безпосередньо в Центрі за адресами: вул. Юрія Іллєнка, 20 та вул. Райдужна, 6-А.

Також у Києві працюють мобільні бригади, які надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від домашнього насильства.

Викликати бригаду соціально-психологічної допомоги можна за телефонами міської служби довіри абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна в соціальних мережах Центру:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]