Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

2 лютого у КМДА презентують книгу-фентезі «Легенди Чарівнолісся» та її версію для незрячих дітей, надруковану шрифтом Брайля

25 січня 2022 року, 14:31

2 лютого о 12:00 у Київській міській державній адміністрації відбудеться презентація книги-фентезі «Легенди Чарівнолісся» та її версії для незрячих дітей, надруковану шрифтом Брайля. Примірники передадуть дитячим бібліотекам Києва та бібліотеці спеціалізованої загальноосвітньої школи № 5 ім. Я. П. Батюка. 

Також під час презентації діти з порушеннями зору, які прочитали цю книгу, розкажуть про свої враження від «Легенди Чарівнолісся» шрифтом Брайля – наскільки книга є тактильною та зрозумілою для незрячих людей.

Участь у презентації візьмуть: 

  • Марина Хонда – заступниця голови КМДА;
  • Віктор Андрієнко – Заслужений артист України, автор книги;
  • Роман Лелюк – директор Департаменту суспільних комунікацій;
  • Оксана Потимко – виконавча директорка Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів»;
  • Катерина Івашутіна – редактор текстів шрифтом Брайля;
  • Іван Степурін -–директор видавництва «Самміт-книга». 

Довідково.

Дитяча книга «Легенди Чарівноллісся» у жанрі фентезі створена на основі однойменного кіносценарію Заслуженого артиста України Віктора Андрієнко й відомої сценаристки та письменниці Олени Шульги. 

Книга «Легенди Чарівнолісся» побачила світ рік тому. Появі першого накладу посприяли національний онлайн кінотеатр SWEET TV, який виступив меценатом, та видавництво «САМІТ КНИГА». 

Формат книги «Легенди Чарівнолісся» для дітей із порушеннями зору створено за підтримки ТОВ «Елекс Європа», ГО «СЕНСОРІКА», а також завдяки виконавчому директору ВГО «Українська спілка інвалідів» у Львові Оксані Потимко й редактору текстів шрифтом Брайля  Катерині Івашутіної «Легенди Чарівнолісся» було видано рельєфно-крапковим тактильним шрифтом, який дозволяє дітям з порушеннями зору читати книги. 

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, конференц-зала (прес-центр).

Акредитація представників ЗМІ за посиланням: https://goo.su/apIG

Контактна особа та додаткова інформація за телефоном: 063-358-53-54, Олександр Павличук. 

Прохання до представників ЗМІ дотримуватися маскового режиму та дистанції під час заходу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]