Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

QR-квиток чи транспортна картка: чим кияни та гості міста користуються частіше

27 серпня 2021 року, 9:48

Два місяці тому столиця здійснила повний перехід на електронні квитки в громадському транспорті. При цьому стало можливо оплатити проїзд в автобусах, тролейбусах та трамваях транспортною карткою. Про це нагадує Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

За серпень транспортною картою оплатили проїзд 8 мільйонів разів у метро та понад 4 мільйони в наземному транспорті. QR-квитком скористались майже 4 млн разів в метро та 1,2 млн в автобусах, тролейбусах та трамваях. Ці цифри говорять не тільки про те, що місто точно знає, скільки пасажирів скористались громадським транспортом. Кияни однозначно оцінили зручність використання транспортної карти.

Транспортна карта найвигідніша тим, хто користується міським транспортом щодня. Можна придбати одразу необхідну кількість поїздок, при цьому економити до 1,5 грн на кожній з них.

Нагадаємо, скільки становить економія при поповненні транспортної карти одразу на кілька поїздок:

  • 1-9 поїздок: діє тариф 8 грн/поїздка;
  • 10-19 поїздок: діє тариф 7,70 грн/поїздка;
  • 20-29 поїздок: діє тариф 7,40 грн/поїздка;
  • 30-39 поїздок: діє тариф 7,10 грн/поїздка;
  • 40-49 поїздок: діє тариф 6,80 грн/поїздка;
  • 50 і більше поїздок; діє тариф 6,50 грн/поїздка.

Також можна придбати проїзний на місяць.

Транспортна карта значно економить час, адже не потрібно стояти в чергах до терміналів чи турнікетів з оплатою банківською карткою, адже з нею можна пройти через будь-який турнікет. Транспортну карту зручно поповнювати картку через застосунок «Київ Цифровий» та термінали самообслуговування.

За номером карти та пін-кодом можна приєднати транспортну карту до застосунку «Київ Цифровий», щоб контролювати кількість поїздок та поповнювати їх у будь-яку мить банківською картою.

QR-квиток найкраще підходить для разових поїздок гостей міста або тих киян, які рідко користуються громадським транспортом.

Придбати QR-квиток можна:

  • у терміналах «Київ Цифровий» на зупинках наземного транспорту та станціях метрополітену;
  • у касах метрополітену.

Також можна подбати про оплату проїзду заздалегідь, придбавши квиток у міському застосунку «Київ Цифровий» у будь-який час. Його можна використати, приклавши екран смартфону з відкритим квитком до зчитувача. Також можна поділитися ним з друзями чи рідними, просто надіславши його в зручний месенджер.

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій нагадує, що зараз в місті є понад 2000 точок, де можна придбати QR-квиток, придбати або поповнити транспортну карту. Із усіма точками поповнення можна ознайомитись на мапі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]