Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Активна фаза будівництва метро на Виноградар має розпочатися у жовтні – Руслан Кандибор

16 серпня 2024 року, 12:47

Активна фаза будівництва метро на Виноградар має розпочатися у жовтні. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор під час ефіру на телеканалі «Київ».

«КП «Київський метрополітен» уклало договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар із ТОВ «Група компаній «Автострада». Умови договору не передбачають передплати. Компанія виконуватиме підрядні роботи власним коштом. І лише після перевірки державною експертизою якості виконаних робіт здійснюватиметься оплата. Наразі є низка питань щодо фіксування незавершених робіт, передачі будівельних майданчиків та обладнання новому підряднику. Нині триває оформлення всіх дозвільних документів, передбачених законодавством. Після цього, орієнтовно в жовтні, розпочнуться будівельні роботи. Основний об’єм припаде на 2025 рік», – повідомив Руслан Кандибор.

За його словами, 30% робіт уже виконані. І при належному фінансуванні метро на Виноградар може бути реалізоване за 30 місяців. При цьому терміни будівництва можуть збільшуватися з огляду на повномасштабну війну, інфляцію та людський фактор. Якщо підрядник відставатиме від строків, до нього застосовуватимуть штрафні санкції.

Руслан Кандибор також зазначив, що «Група компаній «Автострада» вже добре зарекомендувала себе на аварійно-відновлювальних роботах на перегоні між станціями метро «Деміївська» – «Либідська».

Нагадаємо, у грудні 2023 року КП «Київський метрополітен» у судовому порядку розірвав договір з АТ «Київметробуд» через незадовільні терміни виконання підрядником будівельних робіт. Також за позовом «Київського метрополітену» у судовому порядку вирішується питання щодо стягнення частини попередньої оплати, використання якої не підтверджено відповідними актами виконаних робіт, і штрафних санкцій.

У 2024 році «Київський метрополітен»  на електронній платформі публічних закупівель Prozorro провів тендер щодо продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену. Строк виконання робіт складає 30 місяців, а їхня вартість становить 13 785 000 000,00 грн.

Будівництво метро на Виноградар – важливий міський проєкт, реалізація якого забезпечить житловий масив Виноградар і мешканців Подільського району швидкісним пасажирським транспортом, а також цілодобовими надійними укриттями.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]