Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Асоціація велосипедистів запускає онлайн-дослідження, що допоможе у розвитку велосипедної інфраструктури столиці

06 жовтня 2016 року, 16:34

Асоціація велосипедистів Києва запускає онлайн-дослідження переміщення киян містом за допомогою велосипеда. За даними Асоціації, результати дослідження допоможуть зробити якісний крок до розвитку велоінфраструктури у столиці та увійдуть до матеріалів «Концепції розвитку велосипедної інфраструктури м. Києва».

Зокрема, дані з опитування будуть інтегровані у транспортну модель Києва, адже наразі велосипед як транспорт в ній відсутній. Дослідження має на меті обґрунтувати фінансування побудови мережі велошляхів (скільки коштів принесе місту кожна витрачена на інфраструктуру гривня), спрогнозувати попит на різні веломаршрути та показати, в яких місцях розташування велопаркінгів буде доцільніше та ефективніше. Дані дослідженні також допоможуть знайти відповідь на питання, як саме варто сполучати велоінфраструктуру із громадським транспортом.

Анкета дослідження містить питання щодо переміщень містом (на велосипеді та без нього), про детальний опис останнього дня, коли респонденти користувалися велосипедом у Києві тощо. Заповнення анкети триватиме 20-30 хвилин.

У кінці року буде видано Концепцію розвитку велосипедного транспорту Києва, яка частково базуватиметься на результатах дослідження.

Нагадаємо, що у вересні комунальне підприємство «Київський центр розвитку міського середовища» стало замовником розробки «Концепції розвитку велосипедної інфраструктури м. Києва», залучивши до розробки експертів ГО «Урбан куратори» та Асоціацію велосипедистів Києва в якості консультантів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]