Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Солом’янському та Деснянському районах облаштують нові сквери

06 жовтня 2016 року, 17:06

На прохання місцевих мешканців статус скверу надали ще двом земельним ділянкам столиці: на перетині вулиць Божків Яр та Нечуя-Левицького у Солом’янському районі (площею близько 0,18 га) та на вулиці Мілютенка, 7 у Деснянському (площею 0,42 га). Відповідні рішення ухвалила сьогодні Київрада з метою збереження насаджень та озеленених територій.

Статус скверу дасть змогу захистити території від встановлення малих архітектурних форм, а також від численних порушень благоустрою. Комунальному об’єднанню «Київзеленбуд» доручено здійснити організаційно-правові заходи щодо благоустрою даних ділянок. Відповідні зміни буде внесено до Програми розвитку зеленої зони міста Києва до 2010 року та Концепції формування зелених насаджень.

Нагадаємо, що за останні роки міська влада надала статус скверу 120 земельним ділянкам, які були незаконними будівництвами, сміттєзвалищами чи автостоянками. Цього року благоустроєно 30 зелених ділянок, висаджено майже 5000 дерев і 30 клумб із 30 000 квітів, облаштовано 6000 кв. м доріжок. Загалом же до кінця року буде капітально відремонтовано 72 парків і скверів столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]