Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Аудит у спортшколах виявив фінансові порушення та фіктивні робочі місця – Геннадій Пліс

24 травня 2016 року, 12:55

У КМДА налаштовані рішуче боротися із фінансовими порушеннями 

У спортивних школах міста створюють невиправдані робочі місця та грішать неналежним використанням коштів. Про це під час робочої наради повідомила директор Департаменту аудиту та внутрішнього контролю КМДА Оксана Колтик. За її словами, за 2012-2014 роки дві перевірені спортшколи – «Лідер» та «Сюїта» – допустили порушень на понад мільйон гривень та втрат – більш ніж на 700 тисяч гривень.

«У місті діє близько 80 шкіл і, на жаль, у більшості з них ситуація схожа. Я вважаю це недопустимим, адже школи покликані займатися спортивним вихованням, а не фінансовими маніпуляціями», – коментує ситуацію перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Він наголошує, що відсутність системного підходу створює низку проблем в управлінні та фінансовому контролі.

«Однак замість того, щоб шукати рішення, керівники шкіл часто йдуть шляхом найменшого опору – створюють додаткові і невиправдані робочі місця, оплачують послуги, уникають контролю та звітності. Це завідомо патова ситуація», – каже перший заступник голови КМДА.

Разом із тим, Геннадій Пліс запевняє, що у міськадміністрації налаштовані рішуче боротися із фінансовими порушеннями, адже спортивні школи – для спорту, і директори мають це розуміти.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]