Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Близько 2000 киян долучилися до заходів, організованих із нагоди Міжнародного дня сім’ї та Всеукраїнського тижня планування сім’ї, – Валентина Гінзбург

08 червня 2018 року, 17:36

Близько 2000 киян долучилися до заходів, організованих Департаментом охорони здоров’я з нагоди Міжнародного дня сім’ї та Всеукраїнського тижня планування сім’ї. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

«Репродуктивне здоров’я – поняття настільки широке та важливе, наскільки тільки можна собі уявити. За визначенням ВООЗ, репродуктивне здоров’я – стан повного фізичного, розумового і соціального благополуччя у всіх питаннях, що стосуються функцій і процесів репродуктивної системи. Іншими словами: репродуктивне здоров’я – це чи не найважливіша складова благополуччя кожної конкретної людини, кожної окремої родини і нашого суспільства в цілому», – переконана Валентина Гінзбург.

Саме тому цього року Департамент охорони здоров’я провів багатоскладову масштабну акцію-декадник для киян, присвячену Міжнародному дню сім’ї та Всеукраїнському тижню планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я.

«У рамках Акції ми запропонували киянам пройти обстеження, консультації, бесіди з фахівцями, відвідати тематичні лекції та навчальні тренінги», – розповіла Валентина Гінзбург.

За її словами, лише у Міжнародний день сім’ї, у пологових будинках та жіночих консультаціях столиці обстежили та проконсультували понад 600 жінок та більше 100 подружніх пар. Серед виконаних діагностичних процедур – кольпоскопії, ультразвукові та цитологічні дослідження, мамографії, тестування на ВІЛ, сифіліс, гепатити В та С, лабораторні аналізи тощо.

Протягом другої половини травня у «Клініках, дружніх до молоді» організовано Дні відкритих дверей, лекції для відвідувачів, семінари-тренінги для школярів і студентів щодо безпечного сексу, запобігання захворюванням, що передаються статевим шляхом, планування вагітності та інше.

Медичні працівники провели численні інформаційні та навчальні заходи для більше, ніж 600 осіб у школах відповідального батьківства, на практикумах для вагітних, засіданнях круглих столів, лекціях для пацієнтів, заняттях для лікарів та середнього медичного персоналу.

Близько 200 київських лікарів також мали змогу підвищити свій професійний рівень, відвідавши науково-практичну конференцію «Репродуктивне здоров’я як фактор демографічного добробуту» організовану ГК «МедЕксперт», що згідно з Європейськими стандартами визнана прогресивним організатором безперервної медичної освіти в Україні у складі кращих Європейських організаторів.

«Я дякую всім киянам, які радо відкликаються на ініціативи Департаменту охорони здоров’я, відвідують лікарів, проходять обстеження та профілактичні огляди у рамках акцій, що столичні медики регулярно влаштовують. Також я вкотре наголошую – зв’язок із лікарем для кожного з нас має носити не епізодичний, а постійний характер. Дбайте про здоров’я – своє і близьких – разом із лікарями. Ваша небайдужість до таких питань – запорука щастя та благополуччя кожної родини, а значить і всієї України», – зазначила Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]