Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Близько тисячі дітей-киян із малозахищених категорій отримали подарунки від британських волонтерів (+фото)

23 грудня 2022 року, 14:31

Близько тисячі дітей-киян з малозахищених категорій, а також діти військовослужбовців і загиблих героїв отримали подарунки від британських волонтерів в рамках акції «Подаруй дітям України Різдво». Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Акція організована волонтерами Великобританії за підтримки низки благодійних організацій та підприємств Словаччини, Благодійного Фонду «Фонд Підтримки та Розвитку України» українського бренду Andre Tan. У Києві акція проходить за сприяння Київської міської державної адміністрації.

«Це чудова ініціатива від іноземних волонтерів, яка була одразу ж нами підтримана. Завдяки цій акції понад 3000 дітей-киян отримають різдвяні подарунки. Близько 1000 дітей – із багатодітних родин, сімей, які втратили годувальника, дітей з інвалідністю, які опинилися в складних життєвих обставинах, отримають свої подарунки. Також, подарунки отримають і більше 350 дітей з родин військовослужбовців та родин загиблих героїв. Ще частина подарунків поїде до лікарні Охмадтит. Але найголовніше в цій акції не самі подарунки, а те, що діти ще раз отримають відчуття свята, яке зараз їм так необхідне», – зазначила Марина Хонда.

Акція була ініційована в середній школі Клейдон поблизу Іпсвіча (Англія), а участь у ній взяли десятки волонтерів. Всього в рамках акції, британські волонтери зібрали 25 тисяч подарунків для дітей України.

«Ми зробили конвой до Словаччини в жовтні, ми організували 15 транспортних засобів від «Plant and Hire Aid Alliance» – і вирішили, що було б чудово подарувати українським дітям Різдво! Команда отримала 2000 упакованих подарунків від громадської та машинобудівної фірми JCB, а також 10 000 розпакованих іграшок від Kids Out і Key Craft Global, з яких наші волонтери і формували подарунки. Вони їхали із Саффолка до Кошице (Словаччина), а вже звідти відправилися до міст України», – сказав Джеремі Фіш, організатор акції у Великобританії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]