Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Британський досвід у закритті небезпечних для екології підприємств використають для демеркуризації ВАТ «Радикал»

10 червня 2019 року, 16:54

Активізація роботи щодо демеркуризації промислового майданчика ВАТ «Радикал» у разі утилізації висококонцентрованих відходів – важливий процес, який має бути здійснений відповідно до усіх норм та правил екологічної безпеки та з використанням передового іноземного досвіду. Про це сьогодні під час робочої  наради представників міської влади разом із провідними британськими фахівцями Environmental Resources Management (ERM) – Управлінням ресурсами навколишнього середовища у м. Лондон та компанії з виробництва засобів транспортування та пакування небезпечних відходів PacTеc зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Робочий візит британських експертів розпочався із виїзної наради на територію промислового майданчика ВАТ «Радикал». Фахівці ознайомилися із сучасним станом території майданчику, схемою сучасної забудови навколо нього та почали напрацьовувати можливий механізм процесу вивезення небезпечних відходів із врахуванням інфраструктурних можливостей міста та області.

«Екологічна ситуація Києва потребує проведення демеркуризації майданчика ВАТ «Радикал». На сьогодні у розрізі проведення аудиту попередніх досліджень 2012 року, розробляються варіанти вирішення зазначеної проблеми, формується база даних для розробки ТЕО. Співпраця із британськими спеціалістами дозволить перейняти механізм, методики та технології колег щодо вирішення проблем із закриттям і очищенням небезпечних для довкілля підприємств», – додав Андрій Мальований.

Іноземний досвід є важливою стратегічною основою для вирішення екологічної проблеми із заводом «Радикал», адже питання консервування та вивезення небезпечних відходів із його майданчика – завдання міської влади, яке потребує максимально швидкого виконання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]