Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Будь-яке будівництво в межах історичного ареалу Києва має бути узгоджене з Міністерством культури

15 грудня 2020 року, 15:40

Будівля військового млину, що знаходиться на Протасовому Яру, 3, не має статусу пам’ятки, проте вона знаходиться у межах історичного ареалу Києва. Про це повідомив Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

«Будівля військового млину не має охоронного статусу, але розташована в межах Центрального історичного ареалу Києва, в зоні охоронюваного ландшафту. Тому будь-які земельні чи будівельні роботи можуть проводитися тут тільки за наявності дозволу від Міністерства культури та інформаційної політики України», – повідомляє профільний Департамент.

Також Департамент охорони культурної спадщини повідомив, що не володіє інформацією щодо відповідних дозволів на проведення робіт на Протасовому Яру, 3 від міністерства.

Довідково.

Згідно із законом України «Про охорону культурної спадщини», узгодження програм і проєктів містобудівних, архітектурних і ландшафтних перетворень, земляних робіт на територіях, історико-культурних заповідників, на історико-культурних заповідних територіях, в зонах охорони, програм і проєктів, реалізація яких може позначитися на об’єктах культурної спадщини, а також проведення перевірок і видання приписів щодо припинення робіт в історичних ареалах населених місць, якщо ці роботи здійснюються за відсутності затверджених або погоджених програм та проєктів, дозволів або з відхиленням від них належить до повноважень центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини – Міністерства культури та інформаційної політики.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]