Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Будівлю КМДА підсвітили у рамках кампанії з популяризації альтернативних форм сімейного виховання, яку Київ розпочав спільно з ЮНІСЕФ

10 грудня 2021 року, 10:52

Увечері 9 грудня будівлю КМДА підсвітили у рамках кампанії з популяризації альтернативних форм сімейного виховання, яку Київ розпочав спільно з ЮНІСЕФ.

Київ уже багато років є стратегічним партнером ЮНІСЕФ у сфері захисту прав дітей та розвитку послуг для дітей та сімей з дітьми, та має багату історію із спільних реалізації проектів та програм. На переговорах із керівництвом ЮНІСЕФ міська влада Києва домовилася про нові плани та перспективи співробітництва з реалізації заходів, спрямованих на захисту прав дітей.

Із нагоди 75-ї річниці Організації Представництво ЮНІСЕФ в Україні відвідує заступник регіонального директора ЮНІСЕФ у Європі та Центральній Азії Філіп Корі. Його місію супроводжує Яніс МакДевід, глобальний посол ЮНІСЕФ з питань інклюзії, мотиваційний спікер з інвалідністю з Німеччини, який виріс у прийомній сім’ї.

Довідково.

На сьогодні в Києві майже 2 400 дітей мають статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. 92% вже перебувають під опікою або виховуються у прийомних родинах чи дитячих будинках сімейного типу.

Загалом у місті функціонують вже 32 дитячих будинки сімейного типу та 25 прийомних родин.

Тільки за останні 3 роки в столиці створили 8 нових дитячих будинків сімейного типу та 5 прийомних сімей. Створили також 3 патронатних сім’ї, які надають послуги тимчасового влаштування дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Також у Києві працює міський соціальний гуртожиток для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Ухвалено рішення про створення Київського міського центру підтримки дітей та сімей. А наступного року будуть створені ще 2 нових дитячих будинки сімейного типу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]