Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент міського благоустрою попередив рейдерське захоплення ділянки в центрі Києва

28 грудня 2019 року, 14:02

Аби попередити незаконне будівництво в історичному центрі Києва, Департамент міського благоустрою надав термінове доручення на негайний демонтаж огорожі на вул. Кожум’яцькій на Подолі. Наступного дня силами КП «Київблагоустрій» було демонтовано цю огорожу.

Демонтажу передувало анулювання контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою у зв’язку із встановленням тимчасової огорожі для утримання земельної ділянки в належному стані та її охорони і видано доручення на демонтаж огорожі.

Така оперативність дій Департаменту міського благоустрою пов’язана із попередженням зведення незаконного будівельного об’єкта в історичному центрі міста на Подолі. Так, ТОВ «Феліксія» звернулось до Департаменту міського благоустрою з проханням надати контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою у зв’язку із встановленням тимчасової огорожі для утримання земельної ділянки в належному стані та її охорони. ТОВ було надано пакет усіх необхідних документів, у тому числі, договір оренди земельної ділянки, тому підстав для відмови у виданні контрольної картки не було. 25 вересня 2019 року Департамент міського благоустрою видав контрольну картку строком дії до 25 березня 2020 року.

17 грудня інспектор благоустрою обстежив об’єкт благоустрою та встановив, що фактичні роботи не відповідають вказаним у контрольній картці. Зокрема, виявлені роботи за ознаками схожі на геологічні вишукування, що передують проектним роботам для подальшого будівництва. За поданим актом обстеження території 18 грудня Департамент міського благоустрою анулював контрольну картку та негайно видав доручення на демонтаж огорожі.

«24 грудня бригади КП «Київблагоустрій» демонтували огорожу. Тим самим припинивши спробу незаконного будівництва. Крім того, щодо законності діяльності забудовника є певні питання, тому Департамент міського благоустрою направив листи Міністерству культури, молоді та спорту України та Департаменту культурної спадщини щодо перевірки правочинності будівельного майданчика за адресою: Вознесенський узвіз, 28-30. Забудовник той самий. Наразі чекаємо відповіді з посиланням на нормативні документи. Якщо дозвільна документація не підтвердить законність дій забудовника, то позиція Департаменту міського благоустрою буде непохитною: тільки анулювання дозволів і демонтаж!» – підбив підсумки директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]