Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент муніципальної безпеки та Група громадського контролю «Ozon/Озон» підписали Меморандум про співпрацю

13 квітня 2023 року, 11:19

Департамент муніципальної безпеки КМДА та група громадського контролю «Ozon/Озон – громадське спостереження» підписали Меморандум про співпрацю для об’єднання зусиль у галузі цивільного захисту населення під час воєнного стану, зокрема, для контролю та покращення стану захисних споруд. Про це повідомляє директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

«Під час чергової зустрічі з координаторкою групи громадського контролю «Ozon/Озон» Іванною Мальчевською ми обговорили перші результати співпраці, зокрема роботу над усуненням недоліків і належного облаштування 25 об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту населення Києва. На цих об’єктах волонтери раніше виявили порушення, а балансоутримувачі відзвітували про виконану роботу. Домовилися, що активісти громадського контролю здійснять повторний моніторинг цих укриттів. У разі, якщо зауваження щодо недоліків не будуть враховані й вдруге, «Ozon/Озон» розповідатиме про таких недобросовісних балансоутримувачів публічно», – повідомляє Роман Ткачук.

Він висловив сподівання, що балансоутримувачі захисних споруд спільно з районними в місті Києві державними адміністраціями відповідально поставляться до виконання обов’язків і спільними зусиллями належно облаштують зазначені споруди подвійного використання та найпростіші укриття, забезпечать доступ до цих приміщень під час повітряної тривоги.

«Підписавши Меморандум про співпрацю, влада міста Києва ще раз підтвердила бажання у досягненні спільної з громадськістю мети – покращити стан укриттів у столиці й забезпечити доступ до них усіх громадян. Робота з цього напряму стане тепер активнішою та результативнішою», – зауважив Роман Ткачук.

Своєю чергою, Іванна Мальчевська зазначила, що підписаний Меморандум про співпрацю є важливим кроком, адже на такому рівні ініціатива з громадського контролю і місцева влада так тісно співпрацює вперше.

«У межах Національної кампанії моніторингу укриттів разом працюємо над забезпеченням права на цивільний захист для кожного киянина та кожної киянки», – наголосила координаторка групи громадського контролю «Ozon/Озон – громадське спостереження» Іванна Мальчевська на офіційній сторінці Групи у Facebook.

Нагадаємо, Департамент муніципальної безпеки запровадив співпрацю з групою громадського моніторингу для контролю за станом укриттів і сховищ 24 лютого 2023 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]