Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент муніципальної безпеки запроваджує співпрацю з групою громадського моніторингу для контролю за станом укриттів і сховищ

24 лютого 2023 року, 14:30

Департамент муніципальної безпеки КМДА залучає  групу громадського моніторингу «ОЗОН» як механізм громадського контролю за станом об’єктів цивільного захисту – укриттів та сховищ. Про це за результатами зустрічі з представницею «ОЗОН» Іванною Мальчевською повідомив директор Департаменту Роман Ткачук.

«Місто не припиняє роботу для покращення технічного стану цих приміщень, і допомога громадськості, переконаний, покращить і пришвидшить цей процес. Адже наша спільна мета – перебування громадян у безпечних та надійних приміщеннях під час повітряних тривог», – сказав Роман Ткачук.

У ході зустрічі сторони домовились, що «ОЗОН» передасть Департаменту базу адрес проблемних укриттів, де або немає позначок, що ведуть до укриття, або укриття закрите чи його там не існує.

«Відповідні служби додатково проінспектують ці адреси і проведуть роз’яснювальну роботу з власниками приміщень, щоб укриття були в належному стані. Виконання цієї вимоги з боку власників чи відповідальних осіб місто постійно контролюватиме спільно з громадськістю. Ми об’єднуємо наші зусилля, аби робота з покращення стану укриттів тривала активніше. Доступ до таких споруд – право всіх громадян, і ніхто не може його обмежувати», – зауважив Роман Ткачук.

Він наголосив, що Департамент муніципальної безпеки завжди готовий допомагати в моніторингах: залучати своїх фахівців, перевіряти проблемні укриття, виходити на спільні перевірки.

На сьогодні у столиці налічується понад 4 тисячі укриттів різного виду.  Їхнє розташування можна побачити на мапі на Офіційному порталі Києва

За минулий рік у столиці додалось 398 споруд цивільного захисту. В основному збільшення кількості відбулося за рахунок приведення до ладу найпростіших укриттів.

Цього року на капітальний ремонт підвальних приміщень житлових будинків у всіх 10 районах для використання під найпростіші укриття передбачено понад 290 млн грн. Окремо 61 млн грн передбачено на роботи у спорудах цивільного захисту ще в 4 районах – Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Святошинському. 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]