Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві триває наповнення онлайн-мапи дерев: вже «оцифровано» майже 23000 зелених насаджень

13 квітня 2023 року, 11:47

У Києві поновили роботу з наповнення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. Станом на 13 квітня у столиці «оцифровано» майже 23000 зелених насаджень. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний. 

«Мета створення онлайн-мапи – не тільки провести інвентаризацію та зафіксувати кількість та стан дерев, які перебувають на балансі міста, але і надати громаді інструменти контролю. Минулого року ми були вимушені призупинити наповнення карти з безпекових міркувань, адже йдеться про високоточні карти. Однак нещодавно було знайдене рішення, і робота поновилася. На сьогодні нашими комунальниками «оцифровано» майже 23000 дерев», – зазначив Олександр Возний. 

За словами Олександра Возного, мапа буде викладена у відкритий доступ після завершення дії воєнного стану. Онлайн-ресурс міститиме фотографію кожного «оцифрованого» дерева, інформацію про його місцезнаходження (з прив’язкою до точних координат), вид, діаметр стовбуру, висоту та стан. Мапа була розроблена Управлінням екології та природних ресурсів КМДА спільно з КП «ГІОЦ». 

  Ідея «оцифровувати» міські дерева не нова. Подібні карти створюються у багатьох мегаполісах світу, зокрема у Нью-Йорку, де міська онлайн-мапа дерев містить інформацію про понад 850 000 зелених насаджень. 

Нагадаємо, у минулому році у Києві попри воєнний стан було висаджено 5 994 дерев, понад 61 000 кущів та 7,3 млн квітів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]