Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент охорони культурної спадщини направив Фонду держмайна припис щодо укладання охоронного договору на Гостиний двір

29 січня 2020 року, 16:48

Департамент охорони культурної спадщини КМДА направив припис Фонду державного майна України щодо укладання охоронного договору на пам’ятку архітектури та містобудування місцевого значення Гостиний двір у десятиденний строк з моменту отримання припису. Про це йдеться у відповідному приписі.

Окрім того, Департамент також вимагає у десятиденний строк з моменту отримання цього припису надати на розгляд Департаменту науково-проєктну документацію на проведення невідкладних протиаварійних та реставраційно-відновлювальних робіт на зазначеному об’єкті культурної спадщини.

Нагадаємо, що у листопаді 2019 року Київська міська рада в черговий раз звернулася до Кабінету Міністрів із проханням передати на баланс столичної громади цю будівлю із зобов’язанням зберегти за нею функцію культурного закладу і не приватизовувати.

Київський міський голова наголошував, що столична влада очікує на передачу у власність громади Києва Гостиного двору, який суд повернув у державну власність. Місто готове взяти приміщення на баланс та привести його до належного стану.

Гостинний двір – торговельний комплекс на Контрактовій площі у Києві, збудований у 1809 році.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]