Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент охорони здоров’я офіційно звернувся до Держлікслужби України за висновком щодо якості витратних матеріалів для проведення гемодіалізу

22 квітня 2016 року, 16:41

Департамент охорони здоров’я офіційно звернувся до Держлікслужби України за висновком щодо якості витратних матеріалів для проведення гемодіалізу. Це чергове звернення підготовлено за результатами зустрічі з пацієнтами, що відбулася у КМКЛ № 5.

«Ще наприкінці 2015 року постало питання щодо якості витратних матеріалів для проведення гемодіалізу. Наразі, це залишається актуальним для кількох пацієнтів, які пов’язують погіршення самопочуття зі зміною медичних виробів, – розповіла директор Департаменту охорони здоров’я Тетяна Донченко. – На зустрічі з хворими ми домовилися вчергове звернутися до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками із відповідним запитом».

Підґрунтям для звернення до цього органу виконавчої влади є Постанова КМУ № 647 від 12.08.15, в якій визначено, що саме Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками здійснює державний ринковий нагляд за дотриманням вимог технічних регламентів щодо медичних виробів.

Тетяна Донченко нагадала, що з листопаду 2015 року Департамент вже неодноразово направляв такі листи у різні інстанції. Зокрема, у Держлікслужбу, яка у своїх відповідях незмінно підтверджувала якість та безпеку застосування кислотного концентрату, придбаного в процесі тендерної закупівлі.

Останнє підтвердження належної якості витратних матеріалів надійшло до Департаменту охорони здоров’я від органу з оцінки відповідності технічним регламентам ДУО «Політехмед» 3 березня 2016 року.

«Сьогодні, в компетенції Департаменту охорони здоров’я – придбання витратних матеріалів із суворим дотриманням Закону про тендерні закупівлі та контроль за якістю надання медичної допомоги пацієнтам, – зауважила Тетяна Донченко. – Вважаю, що і з першим, і з другим завданням ми повністю справляємося».

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]