Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Депутати Київради мають працювати на якість, а не на кількість запитів» – В.Прокопів

19 березня 2016 року

«Депутати Київради мають працювати на якість, а не на кількість запитів» – В.Прокопів

Секретар Київради Володимир Прокопів в інтерв’ю громадському руху «Чесно» розкритикував депутатів за неякісну роботу із депутатськими запитами.

«Запити ми зачитуємо на початку засідання. Доходить вже до абсурду. Сидить голова РДА поруч із керівником одного з комунальних підприємств і один іншому пише запит. А ми не маємо права не ставити цього на голосування. Або читаю запит про поштові скриньки, які депутат хоче встановити в під’їзді, дивлюся наступний його запит, а там під’їзд №2, далі інший запит про скриньки в під’їзді №3 і т. д. Ще одна тактика депутатів для того, щоб нагнати собі позитивну статистику запитів - це писати один і той самий текст запиту до різних установ. Це при тому, що можна давати це одним запитом і зазначати інших адресатів у копії”, - наголошує секретар міськради Володимир Прокопів.

За його словами інструмент депутатського запиту має використовуватися ефективніше.

В інтерв’ю «Чесно» Прокопів також наголосив на відсутності у Київраді явища кнопкодавства.

«На щастя, на відміну від парламенту, де колеги можуть порушувати Конституцію та кнопкодавити, у Київраді стоїть спеціальна запобіжна система. Щоби проголосувати тільки за себе, кожен депутат має тиснути одночасно дві кнопки на своєму місці й тримати їх доти, доки не закінчиться процес голосування з кожного питання», зауважив В.Прокопів.

Громадський рух «Чесно» оприлюднив результати моніторингу роботи Київради за перших 100 днів. З ним можна ознайомитися за посиланням: http://www.chesno.org/post/270/

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]