Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати погодили перейменування Центру публічної комунікації та інформації на «Київінформ»

27 травня 2021 року, 14:45

На сьогоднішньому пленарному засіданні депутати Київради ухвалили рішення «Про зміну найменування комунального підприємства Київської міської ради «Центр публічної комунікації та інформації». За відповідне рішення проголосували 87 депутатів. Перейменоване підприємство зосередить роботу на оперативному та якісному інформуванні киян щодо життєдіяльності міста.

«Цим рішенням Київради з Центру публічної комунікації та інформації ми лише забираємо частину функцій щодо роботи з інститутами громадянського суспільства, які буде передано іншому комунальному підприємству. На сьогодні фінансування цього підприємства, яке здійснюється в рамках міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2019-2021 роки, достатнє. Тому потреби для виділення додаткових коштів з бюджету для реалізації даного рішення Київради не виникає», – підкреслив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Нагадаємо, що нині головними завданнями Центру публічної комунікації та інформації є налагодження співпраці влади з громадянським суспільством, організація та проведення інформаційних кампаній із роз’яснення суті міських політик та практик, інформування киян про головні події в столиці та діяльність міської влади на інтернет-порталі «Вечірній Київ» і в газеті «Хрещатик».

Таким чином комунальне підприємство «Центр публічної комунікації та інформації» наразі поєднує дві непоєднувані речі – Центр комунікацій та засоби масової інформації. Необхідність розділити ці функції зумовлено тим, що фінансування підприємства не потрапляє під жодні програми – ні під програму інформаційної політики, ні під програму розвитку громадянського суспільства.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]