Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Держпродспоживслужба посилила контроль за продовольчою продукцією на ярмарках і ринках у Києві

14 червня 2023 року, 12:07

Київська міська державна адміністрація спільно з Держпродспоживслужбою посилили роботу для забезпечення продовольчої та непродовольчої безпеки в період воєнного стану і недопущення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації на території Києва.

Посилення контролю здійснюється на виконання протоколів Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА у зв’язку з подіями в Херсонської області  внаслідок підриву Каховської ГЕС. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в м. Києві.

У Держпродспоживслужбі зазначили, що контроль посилено в місцях проведення ярмарків щодо дотримання суб’єктами господарювання і продавцями вимог законодавства про харчові продукти, ветеринарну медицину, проведення ветеринарно-санітарної експертизи. Так, працівники Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві склали 12 протоколів про адміністративне правопорушення за обіг непридатних харчових продуктів на ярмарках (за статтею 166-22 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Крім того, фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві у складі робочих груп РДА провели 119 інформаційно-роз’яснювальних заходів для суб’єктів господарювання різних сфер. За результатами фахівці підготували та направили 110 інформаційно-роз’яснювальних листів щодо порушень нормативно-правових актів.

Під час перевірки організаторів ярмаркових заходів та операторів ринку попередили про посилення контролю за системою простежуваності харчових продуктів, про необхідність дотримання температурного режиму та загальних гігієнічних вимог. На 27 ярмаркових заходах зібрано інформацію щодо дотримання вимог нормативно-правових актів у сфері безпеки та якості харчових продуктів.

Організаторам ярмарків КП «Київська спадщина» та КП «Світоч» надіслали 8 інформаційно-роз’яснювальних листів щодо порушень нормативно-правових актів та відповідальності за ці порушення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]