Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Детальний план території селища Биківня відкоригували відповідно до рекомендацій місцевих мешканців – Володимир Бондаренко

14 січня 2016 року, 19:01

Розробники детального плану селища Биківня врахували рекомендації місцевих мешканців – нову редакцію проекту представили під час засідання погоджувальної комісії із вирішення спірних питань, які виникли під час громадського обговорення детального плану території селища.

 «У першу чергу зацікавленими у затверджені розробленого проекту детального плану території селища Биківня є місцеві мешканці. Адже розвиток селища відповідно до плану передбачатиме покращення і транспортної, і соціальної інфраструктури. Столична влада контролюватиме, аби пропозиції та зауваження мешканців були враховані. Власне, розробники вже відкоригували проект плану відповідно до рекомендацій місцевих мешканців», – зазначив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

 Нагадаємо, що мешканці селища під час зустрічей з представниками міської влади та розробниками наголошували на необхідності добудувати існуючу школу №23, а також унеможливити будівництво за рахунок знищення зелених насаджень; не включати до меж детального плану території, на яких рішеннями Київради надавалися земельні ділянки у 2003-2008 роках; значно зменшити розрахункову кількість населення на території селища; понизити поверховість забудови та зберегти існуючі гаражі.

 «У представленому проекті враховано всі ці зауваження. Проект детального плану території селища Биківня первинно було розроблено на 416 га, тобто на всю територію селища. Після врахування зауважень та пропозицій громадськості, детальний план скориговано на 176 га, тобто – більш ніж вдвічі. При цьому, 176 га – це не тільки селище Биківня від вулиці Бобринецької вгору. Це територія від магазину «Леруа Мерлен» до Путивльського провулку. 60,4 га із них (34%) – вже забудовані. Під нове будівництво загалом запроектовано 94,4 га (54%), тобто +34 га до існуючої забудови. Із них, 21,5 га (63,2%) – для пільгових категорій осіб. Тобто, із 295 малосадибних будівель, 202 (68,5%) – передбачено для пільгових категорій. Місцевість, покрита лісовою рослинністю, виключена з меж детального плану території. Разом із тим, вилучені із проекту детального плану території земельні ділянки, стосовно законності відведення яких виникають сумніви», – розказав Володимир Бондаренко.

Він повідомив, що розрахункова кількість населення селища зменшена з 24 тисяч осіб до 10,1 тисяч. Збережено будівельно-гаражний кооператив «Радист» та приватний сектор. Поверховість багатоквартирної житлової забудови вздовж вулиці Радистів понижена до 3-4 поверхів, окрім деяких будинків комплексу «Лісова Казка», що вже будується.

«З метою недопущення вирубки лісових насаджень перспективне будівництво житла та громадських центрів планується виключно на відведених ділянках промислового та комунально-складського призначення, землях запасу житлової і громадської забудови, невкритих лісом або з деградованою рослинністю, стихійними сміттєзвалищами побутових відходів та будівельних матеріалів, напівзруйнованими спорудами колишньої Радіостанції № 1. Повністю виключено будівництво на землях лісового фонду Дарницького лісопаркового господарства», – зауважив керівник апарату КМДА

 Він також зазначив, що детальним планом території на перші 5 років передбачені реконструкція і завершення добудови існуючої школи № 23 (зі збільшенням потужності до 640 місць), реконструкція існуючого дитсадка та будівництво двох нових дошкільних навчальних закладів на 250 та 117 місць.

 «План на 20 років передбачає розміщення 3-4 поверхових житлових будинків та будівництво об’єктів соціальної сфери: нової школи на 660 місць, поліклініки на 500 відвідувань у зміну з підстанцією невідкладної допомоги та пунктом молочної кухні, реабілітаційного центру для бійців АТО, магазинів продовольчих та непродовольчих товарів та спортивно-розважальних об’єктів. Пропонується поетапна заміна тільки застарілої, фактично, в аварійному стані, багатоквартирної забудови вздовж вул. Радистів та будівництво нового комфортабельного житла 2-4 поверхи. Відповідно до чинного законодавства порядок заміни застарілого житлового фонду на новий, а також порядок компенсації, визначається за участю мешканців», – підкреслив Володимир Бондаренко.

 При цьому, Володимир Бондаренко зауважив, що не розуміє окремих представників громадськості та активістів деяких політичних сил, які намагаються дестабілізувати ситуацію навколо детального плану території с. Биківня.

«Вже після врахування зауважень та виключення сумнівних із точки зору законності земельних відводів, коригування рішень детального плану, окремі мешканці вимагають (!) розглядати первинну редакцію ДПТ, – заявив Бондаренко. – Впевнений, що погоджувальна комісія і надалі обиратиме практику відстоювання інтересів територіальної громади Києва, а не чиїхось вузькоприватних».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]