Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Діана Попова: «Для розвитку меценатства необхідно створити належні умови»

27 лютого 2020 року, 15:21

Об’єднання зусиль міської влади, громади та бізнесу на шляху відродження та популяризації меценатства – важливе завдання. Про це заявила директорка Департаменту культури Діана Попова під час форуму «Роль меценатства у розвитку культури».

«Нарешті розпочали діалог про залучення приватних коштів у галузь культури й маємо розуміти, що меценатство – це можливість розвинути мистецьку інтелектуальну складову суспільства. Це реальний показник нашої готовності до змін. Якщо людина розуміє цінність збереження культурної та історичної спадщини, створення нових об’єктів, які роблять рідне місто кращим, то вона вже є гідним громадянином своєї країни. Це про відповідальність, про те, у якому суспільстві ми хочемо жити», – підкреслила Діана Попова.

Вона додала, що для того, щоб меценатство стало нормою, необхідне надійне підґрунтя і, в першу чергу, законодавче.

«Є люди, які готові змінювати стан речей, що склався на сьогодні. Потрібно тільки створити необхідні для цього умови, а саме: Закон про меценатство. Це і стане тією ланкою, якої сьогодні не вистачає», – зазначила директорка Департаменту культури.

Нагадуємо, що саме завдяки доброчинності за минулі роки було відбудовано Театр на Подолі, відроджено Храм Спаса на Берестові, відновлено фундамент Десятинної церкви.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]