Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Діана Попова: «Кінофестиваль «Молодість» стане окрасою цьогорічного святкування Дня Незалежності»

21 серпня 2020 року, 17:58

22 серпня в Києві стартує 49-ий Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», який цього року святкує 50-річний ювілей.

«Цьогоріч усе відбувається досить незвично. За свою майже 50-річну історію «Молодість» уже втретє вимушено змінює дату проведення фестивалю. Проте нашою великою перемогою є те, що нам все ж вдалося, попри складну ситуацію у світі, провести найбільший фестиваль українського кіно. Із кожним роком «Молодість» стає дедалі кращою, більшою, цікавішою: змінюються локації, країни-учасниці – вона постійно перебуває в пошуку», – сказала директорка Департаменту культури Діана Попова на прес-конференції, присвяченій відкриттю фестивалю.

Вона також розповіла, що кінофестиваль є символом і повноважним представником України та Києва у світі. На сьогодні він посідає гідне місце серед 12-ти найкращих у світі кінофестивалів за рейтингом Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів.

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» – один з найбільших кінофорумів Східної Європи – триватиме у столиці із 22 до 30 серпня. Цього року фестиваль відбуватиметься одразу у двох форматах: онлайн та офлайн. Загалом покажуть близько 150 фільмів.

За інформацією організаторів, цьогоріч основними локаціями фестивалю стали кінотеатр «Жовтень», де буде розташований фестивальний центр із показами конкурсної та позаконкурсної програм, зокрема, українських прем’єр. У «Будинку кіно» пройде серія фестивальних показів.

Спеціально для проведення фестивалю, згідно із розпорядженням КМДА № 1263, сконструюють кінотеатр просто неба під Аркою Дружби народів. Там пройдуть церемонії відкриття та нагородження, покази фільмів дитячої програми «Molodist Teen Sсreen», українські прем’єри та спеціальні події.

Зареєструватися на безкоштовні онлайн-покази можна за посиланням: 49.molodist.com.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]