Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Директор Департаменту соціальної політики Руслан Світлий відповів під час «гарячої лінії» на найактуальніші запитання киян

26 серпня 2020 року, 16:54

Директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий провів «гарячу лінію» за номером Контактного центру міста Києва 15-51 та відповів на нагальні питання киян щодо їхнього соціального захисту.

Зокрема, багато питань стосувалося виплати одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги до Дня Незалежності України – частина респондентів її ще не отримала. Руслан Світлий зазначив, що ця допомога нарахована і перерахована Департаментом соціальної політики напередодні свята, а час її отримання залежить від установи, через яку киянин отримує пільги та соціальні виплати.

Низка дзвінків стосувалася призначення матеріальної допомоги: одинокій матері, на лікування, одноразово – у скрутних життєвих обставинах, виплат на дитину з інвалідністю. Всі ці питання можуть бути вирішені лише через звернення до Департаменту соціальної політики із відповідною заявою та пакетом документів, перелік яких є на сайті департаменту.

Один дзвінок стосувався затримки в наданні засобів особистої гігієни особам із інвалідністю. Руслан Світлий зауважив, що це питання дійсно болюче, оскільки через помилки в заповненні документів учасниками торгів Департамент соціальної політики не зміг вчасно провести тендер. Наразі тендер успішно проведено, тож протягом одного-двох тижнів буде вирішено забезпечення засобами особистої гігієни всіх, хто має право на їхнє безкоштовне отримання.

Три звернення через інтернет-ресурси стосувались надання допомоги безпритульним: у Подільському, Шевченківському і Дніпровському районах столиці. За всіма зверненнями інформацію передано до районних управлінь праці та соціального захисту населення, соціальний патруль невідкладно проведе перевірку та запропонує належну допомогу, яку може надати місто.

У відповідь на скаргу на директора Київського пансіонату ветеранів праці щодо того, що відвідувачів не пускають на територію, Руслан Світлий наголосив, що поки триває карантин, підпорядковані Департаменту соціальної політики установи будуть дотримуватись встановлених правил і карантинних обмежень, щоб не наражати своїх підопічних на небезпеку.

«До того ж, у Київському міському пансіонаті ветеранів праці налагоджено відеозв’язок і всі відвідувачі можуть поспілкуватися зі своїми рідними без того, щоб наражати їх на небезпеку інфікування Covid-19», – підкреслив Руслан Світлий.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]