Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві працює до десяти сортувальних станцій, куди потрапляють відходи з контейнерів для роздільного збору – Петро Пантелеєв

26 серпня 2020 року, 16:41

Відсортовані киянами відходи потрапляють на сортувальні станції, а потім на переробку. Загалом це до десятка сортувальних локацій, які знаходяться на виробничих базах перевізників або сортувальних станцій, що працюють з перевізниками відходів за договором. Про це під час гарячої лінії в газеті «КП в Україні» повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що Київ налагодив алгоритми сортування й переробки і зараз вже стоїть завдання збільшення масштабів у цьому напряму.

«Відсортований пластик, наприклад, везуть на кілька харківських підприємств, скло – на завод в Гостомель. І наше завдання – збільшувати обсяги відсортованої сировини», – зауважив заступник голови КМДА.

За його словами, кияни можуть не хвилюватись, що відсортовані відходи поїдуть на полігон.

«Сортувальні лінії, як правило, розміщені на виробничих базах перевізників відходів. А комунальне підприємство «Київкомунсервіс», наприклад, працює за угодою з підприємством, що має потужну сортувальну лінію, розташовану на Видубичах. Загалом у столиці до десяти локацій, де сортують відходи, зібрані в контейнери для роздільного збору», – пояснив Петро Пантелеєв.

Також, відповідаючи на запитання глядачки, заступник голови КМДА пояснив алгоритм вивезення великогабаритних відходів.

«ЖЕКи повинні забезпечити місця для складування великогабаритних відходів, що утворюють мешканці. Система працює таким чином: сміття накопичується, подається заявка на оператора з вивезення відходів – комунальне підприємство «Київкомунсервіс», і сміття забирають. Але накопичення сміття не повинно перетворюватись на стихійні звалища у дворах. За цим ми ретельно слідкуємо, щоб не допустити захаращення», – сказав Петро Пантелеєв.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]