Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дізнатися рівень радіації в столиці відтепер можна в застосунку «Київ Цифровий»

08 лютого 2023 року, 17:02

В оновленій версії застосунку «Київ Цифровий» користувачі можуть моніторити радіаційний фон у столиці. Рівень радіації визначається на основі даних із п’яти датчиків, розташованих на основі міських станцій моніторингу якості повітря. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА Петро Оленич.

Для отримання інформації про радіаційний фон у столиці необхідно оновити застосунок і зайти у розділ моніторингу якості повітря у лівому верхньому куті екрану (AQI). Користувач може переглянути адреси встановлених датчиків, а також рівень радіації, зафіксований на кожному з них.

За словами начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександра Возного, виведення інформації про стан радіації у столиці у застосунок «Київ Цифровий» – це черговий крок до відкритості екологічних даних.

 «Минулого року для оперативного контролю радіаційної безпеки в Києві було встановлено п’ять датчиків, які фіксують рівень радіаційного фону в режимі реального часу. Спершу дані виводилися на сайт Управління екології, а відтепер вони доступні і у застосунку «Київ Цифровий». Таким чином, тепер достовірна інформація про стан якості повітря та рівень радіації в столиці у киян завжди під рукою», – зазначив Олександр Возний.

Нагадаємо, у Києві діє мережа із семи високоточних (референтних) пунктів спостережень за станом атмосферного повітря європейського зразка. Дані з пунктів фіксуються щохвилини та зберігаються на сервері для подальшого аналізу. На додачу до референтних у всіх районах столиці працює 46 індикативних пунктів, які доповнюють високоточні. Дані з обох видів пунктів моніторингу доступні користувачам застосунку «Київ Цифровий».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]