Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Дня Гідності та Свободи у столиці відбудеться низка меморіальних і урочистих заходів (оновлено)

15 листопада 2018 року, 15:43

21 листопада День Гідності та Свободи у столиці відзначать низкою тематичних меморіальних, урочистих та культурно-мистецьких заходів. На виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи» у КМДА затверджено план заходів із підготовки та відзначення цього пам’ятного дня.

У заходах візьмуть участь представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості, учасники революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, учасники антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, у місцях, пов’язаних із зазначеними подіями, зокрема, на Алеї Героїв Небесної Сотні.

У рамках проведення акції «Пам’ятаємо» 21 листопада проведуть студентську ходу до Дня Гідності та Свободи, покладуть квіти та запалять лампадки на Алеї Героїв Небесної Сотні.

21 листопада заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи відбудуться на вул. Хрещатик, 36.

Окрім того, на Майдані Незалежності протягом 17-25 листопада триватиме інформаційно-виставковий захід «Боротьба за віру», а 18 листопада–14 січня – інформаційно-виставковий проект до Дня Гідності та Свободи.

19-23 листопада проведуть єдиний для всіх структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації та районних в місті Києві державних адміністрацій День інформування населення, трудових колективів, підприємств, установ та організацій, присвячений Дню Гідності та Свободи.

18 листопада у Київському палаці дітей та юнацтва проведуть квест «Україна – країна нескорених».

У Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія» 21 листопада проведуть зустріч-бесіду «Осінь, що змінила країну», а 21-30 листопада – виставку матеріалів «Євромайдан. Як це було?».

Київський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання проведе 21 листопада міський квест, присвячений Дню Гідності та Свободи.

До 9 грудня у Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» триватиме виставка живопису «Ідентичність, перервана» художниці Ольги Родняк (США).

19-30 листопада відбудеться фотовиставка «Майдан – фортеця духу» у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця».

У Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки для дорослих організують виставку літератури «Наш дух не зламати, свободу не вбити», яка триватиме із 15 до 27 листопада.

21-30 листопада триватиме виставка «До Дня Гідності та Свободи» у читальному залі Державного архіву м. Києва.

У листопаді у закладах освіти організують фотовиставки «Блокпост пам’яті». Також організують тематичні уроки, виховні години, бесіди, просвітницькі заходи, творчі проекти, книжкові виставки, зустрічі учнівської молоді з учасниками подій Революції Гідності, покладання квітів до пам’ятних знаків, меморіальних дощок, місць поховань загиблих під час Революції Гідності.

Відповідно до затвердженого плану заходів, відповідним структурним підрозділам доручено забезпечити благоустрій місць проведення заходів, а також упорядкувати пам’ятні місця, пов’язані з трагічними подіями Революції Гідності, у тому числі, територію навколо Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні.

На час проведення меморіальних заходів буде забезпечено охорону громадського порядку і безпеку дорожнього руху, цілодобову охорону інсталяцій, сценічного та звукового обладнання на Майдані Незалежності, вулиці Хрещатик та Алеї Героїв Небесної Сотні.

Окрім того, на час підготовки та проведення заходів можливе перекриття руху транспорту та внесення змін до графіку роботи міського пасажирського транспорту.

У місцях проведення заходів забезпечать чергування бригад екстреної медичної допомоги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]