Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Всеукраїнського Дня працівників культури в Києві провели Kyiv Culture Workers Day

09 листопада 2021 року, 18:37

До Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народних мистецтв у Києві відбувся Kyiv Culture Workers Day – святковий вечір нового формату, який організовано Департаментом культури КМДА.

«Працівник культури – це покликання, невід’ємна частина прекрасного. Завжди щиро захоплювався нашими українськими митцями! Вони справді найталановитіші та найкрутіші! Тож вітаю всіх причетних із Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва! Бажаю натхнення на довгі роки та творчої наснаги!» – привітав присутніх заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

У програмі заходу організатори передбачили зустрічі з представниками культурного середовища міста, презентацію нових можливостей для муніципальних закладів та неформальний нетворкінг.

«Ми націлені на реформацію управлінської моделі у бік створення Наглядових рад та запровадження Інституту кураторів. Наше завдання – не тільки розв’язання наявних проблем сфери, але й реформація Києва у місто культурних інновацій. Впевнена, культура обов’язково має бути безбар’єрною, інклюзивною та доступною як для киян, так і для гостей столиці», – зазначила директорка Департаменту культури Яна Барінова.

За її словами, впровадження  європейських стандартів у сфері культури та освіти, процеси цифрової трансформації культурного середовища столиці, а також особливості реалізації креативних напрямів та молодіжних проєктів наразі є дуже важливими та актуальними питаннями, розв’язання яких і передбачено в новій міській цільовій програмі.

«За останні два роки пандемії COVID-19 культурне життя столиці набуло надзвичайно важливого значення. Мистецтво є необхідним у житті кожної людини. Приємно, що попри всі складнощі сьогодення, наші митці демонструють розвиток, досягнення та перспективи, знаходять нові форми та напрями. Культура нашого міста має неабиякі амбіції та досягнення. І наше завдання як міської влади –  всіляко сприяти розвитку цієї сфери», – додала голова постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики та депутатка Київради Вікторія Муха.

Окрім діячів культури, до обговорення та привітань приєдналися й інші представники міської влади, зокрема Київський міський голова, а також українські та іноземні дипломати і політики.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]