Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: У Києві необхідно впроваджувати сучасні технології очищення води

09 листопада 2021 року, 14:58

У столиці планують розробити Концепцію підвищення якості питної води у системі централізованого водопостачання міста. Такий проєкт рішення за поданням Київського міського голови Віталія Кличка зареєстровано у Київській міській раді.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, цьогоріч Київська міська рада затвердила Комплексну цільову програму підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва на 2021-2025 роки, яка містить заходи щодо покращення якості води в системі централізованого водопостачання.

«Питання покращення якості води є актуальним для України, зокрема, для Києва. Якість води залежить від низки факторів, а саме стану водопроводів, способів та методів очищення, знезараження води. У 2020 році було завершено реконструкцію 14 артезіанських водопровідних насосних станцій, замість рідкого хлору використовується сучасний та безпечніший реагент – гіпохлорит натрію. Наразі вже 40% питної води у Києві знезаражується без використання газ-хлору – це дозволяє покращити фізичні властивості рідини», – зазначив Володимир Бондаренко.

Він додав, що необхідно розробити спільну стратегію та запровадити низку заходів для підвищення якості питної води.

«Першочергово концепція повинна включати термінову реконструкцію водопровідних мереж, а також відновлення функціонування бюветних комплексів у всіх районах столиці. Пріоритетом роботи має стати впровадження сучасних технологій очищення води. Стратегія повинна включати всі необхідні заходи, аби кияни отримали змогу вживати питну воду безпосередньо з системи центрального водопостачання у всіх будинках Києва», – наголосив Володимир Бондаренко.

Довідково.

Централізована система водопостачання Києва складається з Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій, 357 артезіанських свердловин, 77 водопровідних насосних станцій 1, 2, 3, 4 підйомів та окремо розташованих станцій підкачування холодної води, водопровідних мереж загальною протяжністю 4312,63 км, зокрема, водовід – 399,95 км, вуличні мережі – 2624,43 км, внутрішньоквартальні та дворові мережі – 1288,25 км.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]