Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Додаткові пункти обігріву поновили роботу біля Південного та Дарницького залізничних вокзалів

11 січня 2022 року, 12:27

На залізничних вокзалах Києва відучора знову працюють цілодобові пункти обігріву: на приміському вокзалі «Дарниця» та Південному вокзалі станції «Київ-Пасажирський» у спеціальних наметах надають всебічну допомогу бездомним. Про це повідомили у Департаменті соціальної політики КМДА.

Намети, закуплені Дарницькою і Солом’янською районними в місті Києві державними адміністраціями, були розгорнуті 25 грудня і працювали до 4 січня, поки не покращилися погодні умови. З пониженням температури 10 січня намети знову почали надавати допомогу бездомним. Щоденно тут перебуває близько сотні людей, які мають можливість зігрітися, випити гарячого чаю, отримати теплий одяг і взуття. Також із людьми працюють соціальні працівники, надається перша медична та психологічна допомога. Цілодобову роботу пунктів обігріву забезпечують фахівці соціальних служб районів, підпорядкованих Департаменту соціальної політики установ та волонтери.

Намети забезпечені всім необхідним: тепловентиляторами, гарячим чаєм і печивом, аптечками, засобами індивідуального захисту та дезінфекції. Проводиться моніторинг стану здоров’я відвідувачів та дезінфекція приміщень відповідно до графіка. Також на місці роботи обох додаткових пунктів обігріву працюють туалети та є місця для збору і вивезення сміття. Соціальний патруль забезпечує бездомних осіб щоденним гарячим харчуванням, також допомогу з харчуванням надають волонтери.

Стаціонарні пункти обігріву продовжують працювати у всіх районах столиці. До них зможе звернутися кожен, хто потребує допомоги у морозні дні. Пункти обігріву розташовуються у приміщеннях комунальних підприємств, лікарнях, територіальних центрах соціального обслуговування. Із переліком адрес можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/NIeNlhQ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]