Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

ДТЕК «Київські електромережі»: протягом опалювального сезону ліквідовано 5 тисяч аварій та опрацьовано 1,8 млн дзвінків від клієнтів

04 квітня 2023 року, 15:08

Протягом минулого осінньо-зимового періоду фахівці ДТЕК «Київські електромережі» ліквідували понад 5 тисяч аварій на електромережі міста. Серед них 348 тих, що сталися внаслідок ракетних обстрілів та більше 500, які спричинені екстреним режимом роботи енергосистеми. Загалом електропостачання в цей період компанія повернула для 1 мільйона клієнтів. Над забезпеченням надійної роботи мережі та ремонтами щомісяця працювали 198 бригад електромонтерів, із яких 30 додаткових сформували саме для посилення протиаварійної роботи. Про це повідомили в компанії.

Внаслідок ракетних обстрілів українська енергосистема зазнавала руйнувань різних масштабів. Через це в Києві протягом опалювального сезону 14 разів відбувалися екстрені відключення світла та утворився дефіцит доступної електричної потужності. З метою збереження роботи енергосистеми країни та недопущення більш масштабних руйнувань і блекаутів, у компанії створили графіки погодинних відключень. Такі дії ДТЕК гарантували стабільне забезпечення електроенергією об’єктів критичної інфраструктури міста (лікарень, об’єктів водоканалу, теплопунктів тощо). Такі графіки стабілізаційних відключень застосовувались в Києві 124 дні.

«Попри всі труднощі, які привнесла в нашу роботу війна, ми встигли підготувати мережі до минулої зими. Зокрема, оновили 126 кілометрів електроліній та понад 700 енергооб’єктів, серед яких 11 великих високовольтних підстанцій. Це стало можливим завдяки 1712 співробітникам компанії. ДТЕК був надійною опорою українців в цьому найважчому осінньо-зимовому періоді за всю історію України. Ми й надалі будемо робити все від нас залежне, щоб бути підтримкою та опорою країни», – зазначив генеральний директор ДТЕК «Київські електромережі» Денис Бондар.

Війна та відключення збільшили у понад 2 рази кількість звернень до компанії. Лише телефонних дзвінків було 1,8 мільйона. Для порівняння: у цей же період роком раніше було 700 тисяч дзвінків. Для того, щоб обробити таку кількість звернень у компанії, збільшили кількість фахівців контакт-центру – з 32 до 50. У той же час фахівці різних рівнів прикладали максимум зусиль, щоб навчити клієнтів користуватись онлайн сервісами компанії. Таким чином кількість користувачів чат-ботом компанії зросла у 5 разів зі 139 до 758 тисяч, а відвідування сайту в 4 рази – з 1,8 до 7,3 мільйона. Онлайн сервіси ДТЕК «Київські електромережі» дають змогу дистанційно, без участі оператора, особистих візитів та дзвінків отримувати необхідні послуги: укладати договори, замовляти приєднання, передавати покази лічильника та залишати заявки на ремонт.

Найскладніший осінньо-зимовий період в Україні минув, але ДТЕК «Київські електромережі» вже розпочав підготовку до наступної зими. У 2023 році фахівці компанії запланували серед іншого відремонтувати та оновити 100 кілометрів електричних ліній та 832 енергооб’єкти, серед яких 12 високовольтних підстанцій. А також зробити необхідний запас матеріалів для відновлення та ремонтів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]