Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Два санаторні дитячі садочки Києва перетворять у заклади дошкільної освіти загального та комбінованого типів

18 листопада 2021 року, 13:15

У Голосіївському районі змінять тип та найменування дошкільних навчальних закладів  на заклад дошкільної освіти № 41 та заклад дошкільної освіти комбінованого типу № 640. Таке рішення підтримали 67 депутатів.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації, депутата Київради Валентина Мондриївського, пріоритетним завданням галузі освіти є надання рівних можливостей для здобуття якісної освіти в дошкільних навчальних закладах усім вихованцям та забезпечення особливих освітніх потреб кожної дитини.

«У столиці за останні роки фактично вдалось ліквідувати чергу до садочків серед мешканців Києва завдяки будівництву та реконструкціям старих закладів дошкільної освіти, а іноді і, як у випадку із ЗДО № 41, за рахунок зміни типу закладу. Водночас зміна типу закладу дає можливість отримувати якісну освіту, зокрема, і дітям з особливими освітніми потребами», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він розповів, що у закладі дошкільної освіти № 640 будуть функціонувати спеціалізовані групи для забезпечення права вибору батьками різних форм організації виховного, навчального, корекційно-розвиткового процесів для дітей із порушеннями мовлення, інтелектуальними порушеннями, затримкою психічного розвитку.

«У дошкільному навчальному закладі № 640 у 12 групах здобувають дошкільну освіту і отримують корекційно-розвиткові послуги 160 вихованців із порушеннями мовлення, інтелекту, затримкою психічного розвитку. Це вимагає утворення груп загального розвитку, компенсуючого типу, інклюзивних, сімейних, прогулянкових, у яких забезпечується дошкільна освіта відповідно з урахуванням стану здоров’я дітей, їхнього розумового, психологічного та фізичного розвитку», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Він додав, що зміни типу й найменування деяких закладів освіти Києва зумовлені необхідністю привести їх у відповідність до норм чинного освітнього законодавства України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]