Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Екскурсії до Дня Києва: до яких безоплатних прогулянок містом можна долучитися на цьому тижні (+екскурсія, адаптована для людей з порушенням зору)

22 травня 2024 року, 10:21

Для киян і гостей міста Управління туризму та промоцій КМДА і Київський центр розвитку туризму підготували 9 екскурсій на безоплатній основі, серед них – адаптована для людей із порушеннями зору.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії чи лекторію зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Заходи проходитимуть у п’ятницю, суботу та неділю. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Екскурсія «Київ – наймальовничіша столиця Європи», маршрут якої проведе учасників вулицями історичного Голосієва. Неймовірні пейзажі, що поєднують колоритність архітектурних стилів із величезним розмаїттям дерев і рослин, продемонструють, що недарма Київ у рейтингу найзеленіших європейських міст.

Дата та час: 24 травня, п'ятниця, 12:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/aNx1xheYBV4N7HyF8.

Дата та час: 26 травня, неділя, 12:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/grUdY89uXZ1hPbNU7.

Екскурсія «Меценати Києва», на якій буде змога дізнатися про традиції благодійництва та про відомі родини меценатів Києва, які жили в місті більше століття тому, а також оцінити їх внесок у збереження музейних цінностей, коли вони перетворювали власні оселі на музеї чи молитовні будинки.

Дата та час: 24 травня, п’ятниця, 16:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/hWXA4xQUiaKvKtz19.

Дата та час: 25 травня, субота, 15:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/81BJL9WXiEWYEYjd8.

Екскурсія «Таємниці града Володимира» (адаптована для людей із порушеннями зору), під час якої учасники дізнаються про розбудову Києва та будівництво оборонних споруд князем Володимиром, а також про зведення першого кам’яного храму Київської держави – Десятинної церкви.

Важливо! Поруч із людиною з порушеннями зору має бути особа, яка її супроводжує.

Дата та час: 24 травня, п'ятниця, 17:30.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/xeeez9jAjcpjSwwz7.

Екскурсія «Київ: у вирі романтики», де можна буде побачити культові романтичні об’єкти міста та дізнатися про любовні історії його відомих мешканців.

Дата та час: 25 травня, субота, 12:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/gsHo7qejjCCGqEvy5.

Екскурсія «Київ незламний» ознайомить містян і гостей столиці з історією воєнного Києва – з часів Другої світової війни і до повномасштабного вторгнення.

Дата та час: 25 травня, субота, 15:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/C8UHdZBUUFwDVRog6.

Екскурсія «Київ – нескорені та незалежні», під час якої екскурсанти довідаються про драматичні моменти боротьби за незалежність України та відвідають місця, що зберігають пам’ять про героїв війн та революцій, визначних діячів громадсько-культурного руху, талановитих вчених і митців, образи яких повсякчас стоять на варті нашої національної самобутності.

Дата та час: 26 травня, неділя, 14:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/BAa4hmuDvNaeFGfy9.

Екскурсія «Київ європейський», яка познайомить з архітектурою Києва та різноманітними об’єктами, які пов’язують наше місто з Європою, а також зі спорудами, які збудували європейські архітектори.

Дата та час: 26 травня, неділя, 15:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/eYdpfMWPAXmNKaw88.

Реєстрація на лекторій та екскурсії обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]