Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київ вночі»: у Музеї історії міста Києва презентували виставку робіт українських митців ХIX-XXI століття, натхненних нічною красою столиці (+фото)

22 травня 2024 року, 11:53

До Дня Києва в Музеї історії міста Києва презентували художню виставку робіт українських митців ХIX-XXI століття, натхненних нічною красою столиці. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«Із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну та запровадженням комендантської години українці щовечора ставлять життя на паузу. Кияни позбавлені радості насолоджуватись атмосферою нічного міста. Переживаючи такі обмеження і непрості випробування, ми тягнемося до культури і мистецтва, шукаємо розради та візуальної втіхи. Проєкт «Київ вночі» дозволяє нам насолодитись мальовничими краєвидами нічної столиці минулих століть від українських митців XIX-XX століття, а також побачити очима сучасних художників, як місто змінилося за останні роки. Ми можемо подумки повернутись у мирний Київ і на деякий час поринути в спогади, що зігрівають і надихають, дають сили для подальшої боротьби», – зазначила Ганна Старостенко.

За словами генеральної директорки Музею історії міста Києва Діани Попової, цей виставковий проєкт має на меті занурити відвідувачів у приємні спогади та мрії про бажані прогулянки улюбленими місцями нічної столиці.

«Звісно, комендантська година – це необхідна міра в умовах воєнного стану, утім ми сумуємо за своїми безтурботними емоціями та можливістю нікуди не поспішати ввечері. Віримо в перемогу світла над пітьмою, бо найтемнішу ніч завжди змінює ранок. Мріємо зустріти мирний світанок над київськими схилами! І цією виставкою ми прагнемо дати кожному нашому відвідувачу змогу хоч на деякий час повернутись у Київ, де нічне життя вирувало, а не завмирало», – зауважила Діана Попова.

На виставці «Київ вночі» представлені роботи відомих художників минулих часів та сучасності – Миколи Мурашка, Олександра Животкова, Мойсея Вайнштейна, Олени Придувалової, Ганни Криволап, Анатолія Марчука, Антона Логова, Самуїла Каплана та інших.

Відвідати експозицію можна до 30 червня в Музейно-виставковому центрі Музею (вул. Богдана Хмельницького, 7): у середу–неділю з 12:00 до 19:00, понеділок–вівторок – вихідні. Каса працює до 18:30.

Наголошуємо, виставка проходить із дотриманням безпекових вимог. Просимо містян бути обачними та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Найближче до Музейно-виставкового центру укриття – станція метро «Театральна».

Виставка митців, натхненних нічною красою столиці, у Музеї історії Києва (фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]