Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Експерти догляду за деревами з Великобританії, Польщі та Литви відвідали Київ та провели семінари для столичних зеленбудівців

06 квітня 2023 року, 14:11

У Києві відбувся дводенний практичний семінар за участі відомих арбористів із Великобританії, Польщі та Литви, присвячений управлінню міськими зеленими зонами. Особливий акцент під час навчання був зроблений на сучасних методах оцінки та обстеження дерев, а також особливості роботи із віковими деревами. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

«Практичні семінари для працівників зеленого господарства Києва за участю експертів європейська рівня вже стали для нас гарною традицією. Цього разу були раді вітати в Києві гостей із Великобританії, Польщі та Литви, які поділилися з нами сучасними підходами догляду за деревами, оцінкою їх стану та алгоритмами роботи з особливо цінними віковими деревам. Важливо, що робітники наших комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень не тільки отримали теоретичні знання, але і мали нагоду закріпити їх на практиці», – зазначив Олександр Возний.

Семінари з догляду за деревами відбулися за участю:

  • Джона Паркера – голови Асоціації арбористів Великобританії;
  • Пьотра Тишко-Хмеловеця – голови Інституту дерева (Польща), фахівця з оцінки дерев та роботи з віковими деревами;
  • Ренальдаса Жілінскаса і Крістіни Жальнірукінайте – литовських арбористів та експертів з ландшафту та зелених зон;
  • Олександри Зенкевич – PR-координаторки Управління Зелених просторів Вроцлава (Польща).

Нагадаємо, у Києві триває робота над створенням офіційної української версії європейських стандартів догляду за деревами (Technical Standards in Tree Work). Участь у розробці документу, що містить найкращі європейські практики роботи з деревами, взяли 12 організацій із 11 країн Європи: асоціації арбористів, інститути, тренінгові та дослідницькі центри. У роботі над українською версією задіяні команди Управління екології та природних ресурсів КМДА, КО «Київзеленбуд», Асоціації міст України та Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка НАН України.

Семінари для столичних зеленбудівців від європейських експертів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]