Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Евакуація дітей з Києва та гарантовані виплати соціально-незахищеним верствам населення продовжуються – Марина Хонда

03 березня 2022 року, 13:49

Заступниця голови КМДА Марина Хонда розповіла про евакуацію з Києва на час військових дій дітей з інвалідністю та дітей-сиріт, які перебували у місті.

«На сьогодні, усі діти з інвалідністю, які перебували в інтернатних установах міста евакуйовано до Польщі. Також, евакуйовано дітей-сиріт, які виховувалися в дитячих будинках сімейного типу та в центрах соціально-психологічної реабілітації. Всього ж евакуйовано понад 300 дітей і на сьогодні в інтернатних установах міста дітей немає. Зараз продовжується евакуація родин, в яких виховуються, або які опікуються дітьми з інвалідністю», – зазначила Марина Хонда.

Вона додала, що виплати соціально-незахищеним верствам населення, як державні, так і міські будуть здійснюватися у звичному режимі.

«Незважаючи на війну, усі державні та міські соціальні виплати зберігаються та будуть виплачені в повних обсягах. Усі соціально-незахищені верстви населення отримають виплати, які гарантовані їм чинним законодавством. Виплати субсидій продовжуються у звичному порядку. На сьогодні органи соцзахисту провели розрахунки усіх видів державної допомоги, в тому числі, допомоги по малозабезпеченості, допомоги дітям з інвалідністю, допомоги одиноким матерям, пільги, субсидії тощо. Станом на сьогодні всі кошти замовлені. Чекаємо надходження з державного бюджету. Також, за інформацією Мінсоцполітики, особи, які отримували виплати через відділення «Укрпошти» за місцем проживання, у разі переїзду до іншого регіону можуть отримати кошти поштовим переказом за умови ідентифікації особи за телефонами кол-центру «Укрпошти», які, як зазначила міністерка, будуть організовані за декілька днів», – додала Марина Хонда.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]