Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Евакуація до Відня і Мюнхена: австрійсько-німецька евакуаційна місія допомагає з влаштуванням українських біженців

12 березня 2022 року, 12:52

Австрійсько-німецька евакуаційна місія доставила до Києва автобусами значну гуманітарну допомогу. А також організувала допомогу тим киянам, хто ослаблений і не в змозі самостійно подбати про евакуацію: з української столиці цими автобусами вивезли 160 дітей і матерів із маленькими дітьми для проживання у Відні (Австрія) чи Мюнхені (Німеччина). Як повідомило Управління міжнародних зв’язків КМДА, місія взяла на себе відповідальність за безпеку цих українських біженців.

Зокрема, вони направляються до офіційних організацій – центрів прибуття, де отримають догляд, проживання, харчування, медичну допомогу. При бажанні (наприклад, родичі живуть у Польщі, Угорщині, Словаччині) можуть також зареєструватися в будь-якій європейській країні та після перетину українського кордону їхати далі самостійно.

Після прибуття до Відня чи Мюнхена біженці будуть зареєстровані в ЄС. Після цього вони зможуть подорожувати громадським транспортом у будь-яку точку ЄС. На всіх головних залізничних вокзалах Європи є додаткові центри підтримки біженців. Громадський транспорт у потягах і в більшості міст безкоштовний: достатньо пред’явити посвідчення особи або статус біженця, а потім отримати безкоштовний квиток.

Громадяни України вже мають 90 днів безвізового доступу до ЄС. Тепер ЄС надає їм право жити, працювати, отримувати медичну допомогу, житло та освіту негайно на термін до одного року. Якщо біженці не зможуть безпечно повернутися, цей термін може бути продовжений ще на два роки. Усі національні уряди та організації допомоги в ЄС створюють і шукають можливості для розміщення біженців. Існує широкий спектр можливостей – від центральних великих приймальних та притулків до окремих сімей, які пропонують місце у своїх будинках. Уся безкоштовна підтримка (харчування, медичне забезпечення, одяг тощо) організована урядом.

Підтримка в Угорщині: https://help.unhcr.org/hungary/

Підтримка у Відні: https://start.wien.gv.at/ukraine/de

Підтримка в Баварії/Німеччина: https://www.stmi.bayern.de/mui/ukraine_hilfe/index.php

Підтримка від німецького федеративного уряду: https://www.bamf.de/EN/Startseite/startseite_node.html

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]