Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Фахівці муніципальної ветклініки спільно з поліцією провели рейд щодо виявлення порушень правил вигулу та утримання домашніх тварин

10 вересня 2021 року, 17:17

Спеціалісти Служби обліку та реєстрації тварин разом із представниками поліції Києва провели рейд щодо виявлення порушень правил вигулу та утримання домашніх тварин. Про це повідомляє комунальне підприємство «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

Під час рейду із власниками домашніх тварин була проведена профілактично-роз’яснювальна робота, поширені брошури «Правил утримання домашніх собак та котів у місті Києві» та інші інформаційні матеріали. Заходи носять інформативно-просвітницьку спрямованість.

У комунальному підприємстві нагадали, що для комфортного життя в місті потрібно дотримуватися простих правил:

1) Домашні собаки, що утримуються на території м. Києва, повинні бути зареєстровані в інформаційній системі «Реєстр домашніх тварин» https://pets.kyivcity.gov.ua.

2) Усі домашні собаки у громадських місцях повинні бути на повідку.

3) Власники собак або особи, які їх супроводжують, повинні прибирати за тваринами.

«Більшість нещасних випадків трапляється через порушення Правил утримання домашніх тварин та недбалість власників. Згідно із правилами, при вигулі домашніх улюбленців необхідно подбати про безпеку самої тварини та оточуючих», – підкреслили фахівці муніципальної ветклініки.

Рейди планують проводитись у парках:

  • «Бабин Яр» у Шевченківському районі;
  • Партизанської слави в Дарницькому районі;
  • «Молодіжний» у Деснянському районі;
  • «Нивки» в Шевченківському районі;
  • Парк імені Тараса Шевченка в Шевченківському районі;
  • «Відрадний» у Солом’янському районі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]