Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Фахівці, що забезпечують життєдіяльність Києва, також потребують зміцнення психологічної стійкості – Марина Хонда

03 квітня 2023 року, 14:40

Фахівці Києва, що забезпечують життєдіяльність міста, також потребують підтримки у подоланні стресових станів і готові відвідувати заняття та тренінги для зміцнення психологічної стійкості. Про це зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда, коментуючи результати дослідження психоемоційного стану представників муніципальної сфери, проведеного у лютому-березні за участю фахівців Інституту психології ім. Г. С. Костюка.

 «Ми опитали фахівців від 18 до 75 років в усіх районах Києва – загалом 5 242 респонденти. Вони давали відповіді на питання, як змінилося їхнє життя після повномасштабного вторгнення, як вони оцінюють свій психоемоційний стан, як долають стрес, чи готові звернутися за фаховою допомогою. Дослідження показало нам, що за цей надважкий час психоемоційні ресурси суттєво вичерпалися. А збільшення навантаження, зменшення часу для відпочинку зробили втому та стрес хронічними. Бачимо, що люди, які мають комунікувати з мешканцями від різних міських структур і допомагати їм із вирішенням проблем, самі перебувають у складному психоемоційному стані і потребують допомоги. Місто готове її надавати», – зазначила Марина Хонда. 

Вона наголосила, що за результатами дослідження, готовність звертатися до психолога виявили лише 23,8% опитуваних. У той же час, 83,4% висловились за проведення тренінгів та занять для зміцнення психологічної стійкості, і 57,6% респондентів готові відвідувати такі заняття. Більше того, 47,8% опитаних вважають, що забезпечувати доступну соціально-психологічну підтримку киянам мають міські  заклади та установи. 

«Незабаром ми відкриємо наш перший Центр стресостійкості. Перший не тільки в Києві, а й в Україні. Фахівці за ізраїльськими методиками, але з урахуванням досвіду наших психологів, навчатимуть населення самостійно справлятися зі стресом і надаватимуть першу психологічну допомогу тим, хто її потребує», – наголосила Марина Хонда.

Нагадаємо, Центр стресостійкості ‒ це міжнародна тренінгова платформа психоедукації та психологічної підтримки. Він працюватиме для запобігання стресовим травматичним станам, надання психологічної підтримки різним соціальним та професійним групам населення. Зокрема, і демобілізованим військовим та членам їхніх сімей.

Також зазначимо, що в застосунку «Київ Цифровий» проходить опитування, яке має на меті визначити рівень стресу серед киян, а також дослідити, які методи допомоги у подоланні стресу є найефективнішими. Опитування триватиме до 6 квітня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]