Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська система готова до роботи з постраждалими від сексуального насильства під час війни – Марина Хонда

20 січня 2023 року, 17:25

Міська система готова до роботи з постраждалими від сексуального насильства, пов’язаного з війною. На цьому наголосила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час презентації проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною», який реалізується Українським жіночим фондом, «Ла Страда – Україна», ЮрФем спільно з апаратом Урядової уповноваженої з ґендерної політики та Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Проєкт має на меті створення ефективної системи реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з війною, на регіональному рівні та забезпечити умови для надання необхідної допомоги постраждалим з урахуванням міжнародного досвіду та регіональних особливостей. Також потребує вдосконалення законодавча база щодо сексуального насильства. Разом із тим, фахівці на міському рівні можуть забезпечити якісну роботу безпосередньо з постраждалими.

«Раніше наші фахівці системи запобігання та протидії насильству займалися постраждалими від домашнього насильства, зараз ми допомагаємо жертвам сексуального насильства під час воєнних дій. Ми зрозуміли, що в цьому питанні підхід має бути зовсім інший. Багато хто боїться взагалі про це говорити, дуже часто сам факт визнати, що такі речі відбувалися є додатково травмуючим для людини. Під час комунікації з психологом людина відкривається лише під час 4-5-ого заняття. Тобто це особливий виклик, який потребує нових знань і нових спеціалістів. Саме тому наші фахівці, пройшовши необхідне навчання, показали, що готові до такої роботи і якісно працюють із відповідною категорією постраждалих», – зазначила Марина Хонда.

Вона також нагадала, що в місті працюють бригади соціально-психологічної допомоги.

Служба телефону довіри Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству працює 24/7 для всіх, хто потребує допомоги, за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного)
  • 044-272-15-00 (з мобільного).

Зателефонувавши, можна отримати психологічну, первинну юридичну та правову допомогу.

Презентація проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною» (через оголошення сигналу повітряної тривоги захід було перенесено в укриття)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]