Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: Амбулаторія на Осокорках стане однією з найбільших у Києві (+фото)

16 вересня 2021 року, 10:24

Амбулаторія лікарів сімейної медицини на вул. Гмирі, 8 у Дарницькому районі Києва (мікрорайон «Осокорки») стане однією з найбільших та найпотужніших у столиці та матиме відділення денного стаціонару. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко за підсумками інспекції робіт із реконструкції закладу.

«Дарницький район міста – один із найбільш густонаселених. І потребує розширення соціальної інфраструктури, зокрема, відкриття нових амбулаторій у кроковій доступності для мешканців. Амбулаторія на вулиці Гмирі зможе забезпечити обслуговування понад 50 тисяч людей, які проживають у мікрорайоні «Осокорки», – розповіла Ганна Старостенко.

Вона також зауважила, що загальна кількість відвідувачів на одну зміну складатиме півтисячі осіб. Окрім того, у закладі планується відкриття єдиного в районі денного стаціонару щонайменше на 10 ліжок.

«Цього року з міського бюджету на завершення робіт передбачено понад 53 млн грн. Ідеться про завершення будівельно-монтажних робіт, виконання внутрішніх оздоблювальних робіт, прокладання внутрішніх інженерних мереж, підключення до зовнішніх мереж, а також монтаж устаткування», – зазначила Ганна Старостенко.

Реконструкція амбулаторії почалася ще у 2016 році, втім активні роботи будівельники розпочали кілька років тому. За цей час було завершено зведення будівлі з монолітного каркаса, встановлено вікна, змонтовано конструкцію даху, облаштовано покрівлю та фасад.

Водночас, за словами заступниці голови КМДА, в Дарницькому районі на сьогодні тривають роботи з облаштування амбулаторії на вул. Здолбунівській, а також введення в експлуатацію будівлі амбулаторії на вул. Завальній, 1-В.

Нагадаємо, що в Дарницькому районі столиці нараховується 26 амбулаторій, а загалом у місті – 222.

Інспекція амбулаторії лікарів сімейної медицини на вул. Гмирі у Дарницькому районі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]