Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: Ефективність лікування хворих на туберкульоз у 2020 році склала 92%

11 березня 2021 року, 14:33

Завдяки заходам Міської цільової програми протидії захворюванню на туберкульоз, ефективність лікування хворих у 2020 році рівні склала 92%. Про це йшлося на засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

КНП «ФТИЗІАТРІЯ» презентувало звіт щодо виконання Міської цільової програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2020 році.

 «За рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров’я ефективність лікування хворих на туберкульоз на амбулаторному рівні має складати 85%. Завдяки ефективності заходів Програми нам вдалося підвищити даний показник до 92%», – сказала Ганна Старостенко.

Вона додала, що ефективність заходів Програми свідчить й про зниження відсотку захворюваності на туберкульоз та смертності від інфекційного захворювання у 2020 році.

«Виділялись кошти на закупівлю обладнання та витратні матеріали для бактеріологічних методів діагностики туберкульозу, своєчасного виявлення, корекції побічних дій та моніторингу лікування. Такі заходи дозволили забезпечити 100% доступ пацієнтів усіх закладів охорони здоров’я міста до безперервної діагностики туберкульозу», – зазначила Ганна Старостенко.

За інформацією КНП «ФТИЗІАТРІЯ», закуплено понад 7 тисяч продуктових наборів для соціальної підтримки хворих, що знаходяться на амбулаторно-контрольованому лікуванні. Завдяки цьому 1662 киянина отримали адресну допомогу на суму 3,5 млн грн.

Також було передбачено кошти на технічне обслуговування обладнання лабораторій з мікробіологічної діагностики туберкульозу. Це дозволило не тільки підтримувати обладнання в робочому стані, а й отримувати якісні та достовірні результати лабораторних досліджень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]